a33.gr

Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Διεθνής Κουζίνα => Μήνυμα ξεκίνησε από: Ntama στις Αυγούστου 26, 2005, 11:04:43 ΜΜ

Τίτλος: Ιταλική Σαλάτα Ψωμιού
Αποστολή από: Ntama στις Αυγούστου 26, 2005, 11:04:43 ΜΜ
ΙΤΑΛΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΨΩΜΙΟΥ  




-1 σκελίδα σκόρδο
-1 φραντζόλα του ½ κιλού άσπρο ψωμί
-1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες, ώριμες τομάτες
-1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο αγγουράκι
-1 φλιτζάνι ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
-2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
-1/8 κουτ. του γλυκού θυμάρι
-1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
-2 κουτ. της σούπας βαλσαμικό ξίδι




1. Τρίβουμε τη σκελίδα του σκόρδου στα τοιχώματα και στον πάτο ενός μεγάλου μπολ ή σαλατιέρας, κατά προτίμηση ξύλινης. Κόβουμε τη φραντζόλα σε κομμάτια, σε μέγεθος μπουκιάς.
2. Ρίχνουμε στη σαλατιέρα το κομμένο ψωμί, τις τομάτες, το αγγούρι, το κρεμμύδι, το βασιλικό και το θυμάρι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βαλσαμικό ξίδι και ανακατεύουμε με προσοχή. Σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα.