a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Ορεκτικά - Σαλάτες => Μήνυμα ξεκίνησε από: gon στις Μαΐου 10, 2006, 01:45:19 ΜΜ
[align=center]Σαλάτα με αβοκάντο, τομάτα & μοτσαρέλα [/align]
175 γρ. φαρφάλες
6 ώριμες κόκκινες τομάτες
225 γρ. τυρί μοτσαρέλα
1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο
30 ml / 2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
30 ml / 2 κ.σ. κουκουνάρι, ξεροψημένο
φρέσκα φυλλαράκιο βασιλικού, για γαρνίρισμα
Για το ντρέσσινγκ
90 ml / 6 κ.σ. ελαιόλαδο
30 ml / 2 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
5 ml / 1 κ.γ. ξύδι βαλσάμικο (προαιρετικά)
5 ml / 1 κ.γ. μουστάρδα
μια πρέζα ζάχαρη
αλάτι & τριμμένο μαύρο πιπέρι
Βράστε τις φαρφάλες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, να γίνουν al dente. Κόψτε τις τομάτες και τη μοτσαρέλα σε λεπτές ροδέλες. Κόψτε στη μέση το αβοκάντο, αφαιρέστε το κουκούτσι του και ξεφλουδίστε το. Κόψτε τη σάρκα σε φέτες, κατά μήκος. Κτυπήστε τα υλικά του ντρέσσινγκ σε ένα μικρό μπολ.
Τοποθετείστε τα κομμάτια της τομάτας, της μοτσαρέλας και του αβοκάντο, έτσι ώστε το ένα να επικαλύπτει το άλλο, σχηματίζοντας στεφάνι στην άκρη ενός ρηχού πιάτου.
Ανακατέψτε τα ζυμαρικά με το μισό ντρέσσινγκ και τον κομμένο βασιλικό. Τοποθετείστε στο κέντρο του πιάτου. Περιχύστε με το υπόλοιπο ντρέσσινγκ, σκορπίστε από πάνω το κουκουνάρι και γαρνίρετε με φυλλαράκι βασιλικού. Σερβίρετε αμέσως.
Χρήσιμη συμβουλή: Η ανοικτοπράσινη σάρκα του αβοκάντο γρήγορα αποχρωματίζεται όταν κοπεί. Ετοιμάστε την την τελευταία στιγμή και βάλτε την αμέσως στο ντρέσσινγκ. Αν πρέπει να την ετοιμάσετε προκαταβολικά, περιχύστε την πλευρά που έχει κοπεί με χυμό λεμονιού και καλύψτε την με μεμβράνη.