a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Ορεκτικά - Σαλάτες => Μήνυμα ξεκίνησε από: Ntama στις Μαΐου 12, 2006, 12:12:53 ΠΜ
ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
400 γρ. πατάτες
3-5 σκελίδες σκόρδο, ανάλογα με το πόσο πικάντικη θέλουμε τη σκορδαλιά
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι
1. Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα τους σε αλατισμένο νερό για 40 λεπτά. Τις στραγγίζουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις κάνουμε πουρέ. Περνάμε τον πουρέ από σίτα για να αποκτήσει βελούδινη όψη και υφή.
2. Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και το λιώνουμε. Το ρίχνουμε στον πουρέ μαζί με το ελαιόλαδο, το χυμό του λεμονιού και λίγο αλάτι, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Ανακατεύουμε καλά. Για ακόμη πιο πικάντικη γεύση, προσθέτουμε έξτρα αλάτι και ελαιόλαδο και ανακατεύουμε και πάλι.