a33.gr

Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Ορεκτικά - Σαλάτες => Μήνυμα ξεκίνησε από: gon στις Σεπτεμβρίου 24, 2005, 10:27:50 ΜΜ

Τίτλος: Ομελέτα με σάλτσα Ντομάτας και Μοτσαρέλα
Αποστολή από: gon στις Σεπτεμβρίου 24, 2005, 10:27:50 ΜΜ
Ομελέτα με σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα

 12 αβγά
6 κουταλιές σούπας νερό
3-4 κουταλιές σούπας βούτυρο
250 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

Για τη σάλτσα
1 μικρό κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο στα τέσσερα
2 καρότα κομμένα σε μικρά κόμματα
2 κοτσάνια σέλινο κομμένα σε μικρά κομμάτια
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 μικρή κονσέρβα ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι γλυκού μαντζουράνα αποξηραμένη
1 κουταλάκι γλυκού βασιλικός αποξηραμένος
½ κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
αλάτι & πιπέρι

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο στο λάδι. Προσθέτουμε την ντομάτα, τη μαντζουράνα και το βασιλικό. Αλατίζουμε, πιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγη ζάχαρη. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα μέχρι να πήξει, γύρω στα 45 λεπτά. Χτυπάμε τα αβγά με το νερό και λίγο αλατοπίπερο. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε 1 κουταλιά βούτυρο. Ρίχνουμε το 1/6 του μείγματος των αβγών και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει. Γεμίζουμε με λίγη μοτσαρέλα και 2 κουταλιές από τη σάλτσα. Με τη σπάτουλα διπλώνουμε την ομελέτα και τη γυρίζουμε στο τηγάνι για να ψηθεί από την άλλη. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά για να φτιάξουμε 6 ομελέτες. Τις σερβίρουμε με λίγη σάλτσα από πάνω.