a33.gr

Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Ορεκτικά - Σαλάτες => Μήνυμα ξεκίνησε από: gon στις Σεπτεμβρίου 24, 2005, 10:30:20 ΜΜ

Τίτλος: Τορτίγια ομελέτα με Λουκάνικα και Φασόλια
Αποστολή από: gon στις Σεπτεμβρίου 24, 2005, 10:30:20 ΜΜ
Τορτίγια ομελέτα με λουκάνικα και φασόλια

 1 κουταλάκι του γλυκού λαρδί
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
5 φέτες φρέσκο λουκάνικο 2 εκ. η κάθε φέτα
1 μικρή φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
1/4 του φλιτζανιού φασόλια άσπρα μαγειρεμένα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 αβγά
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός

Ζεσταίνουμε το λαρδί και μία κουταλιά ελαιόλαδο σε μέτριο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το λουκάνικο και μαγειρεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε την ντομάτα και τα γυρίζουμε όλα μαζί για 3 λεπτά. Ρίχνουμε τα φασόλια και το αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε άλλα 3-4 λεπτά. Χτυπάμε τα αβγά με ένα πιρούνι. Αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα βαρύ τηγάνι και, όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε τα χτυπημένα αβγά. Μόλις πήξουν από την κάτω μεριά, προσθέτουμε το μείγμα με το λουκάνικο στη μέση και διπλώνουμε την ομελέτα στη μέση. Μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει τελείως και τη σερβίρουμε γαρνιρισμένη με λίγο μαϊντανό.