a33.gr

Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Ζυμαρικά => Μήνυμα ξεκίνησε από: gon στις Μαΐου 11, 2006, 11:48:54 ΜΜ

Τίτλος: Μακαρονάδα του Ψαρά
Αποστολή από: gon στις Μαΐου 11, 2006, 11:48:54 ΜΜ
Μακαρονάδα του Ψαρά  


15-20 μύδια
½ κιλό γαρίδες
1 φλυτζάνι λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπερίτσα καφτερή
2 κονσέρβες τοματάκια
1/2 ματσάκι μαϊντανός
1 πακέτο μακαρόνια Νο 6 ή όποια προτιμάτε
4 κουταλιές βούτυρο
αλάτι και πιπέρι


-Καθαρίζετε τα μύδια πολύ καλά από τα "μαλλιά"

-Τα βάζετε σε μία κατσαρόλα με νερό και αφήνετε να βράσουν

-Όταν ανοίξουν τα αφήνετε λίγο ακόμα και τα σουρώνετε

-Χωρίζετε τη σάρκα από τα όστρακα και τα αφήνετε στην άκρη

-Πλένετε τις γαρίδες

-Βάζετε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει

-Ρίχνετε τις γαρίδες

-Βράζετε μέχρι να μαγειρευτούν

-Στραγγίζετε και τους αφαιρείτε το κέλυφος της ουράς και το κεφάλι

-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει

-Προσθέτετε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί

-Ρίχνετε την ντομάτα, ανακατεύετε και χαμηλώνετε τη φωτιά

-Εάν χρειάζεται αλατοπιπερώνετε

-Μόλις πάρει βράση προσθέτετε τα μύδια και τις γαρίδες και ψήνετε μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους

-Λίγο πριν τα βγάλετε από τη φωτιά ρίχνετε το μαϊντανό

-Σε μία κατσαρόλα βάζετε νερό να βράσει

-Μόλις βράσει ρίχνετε τα μακαρόνια

-Αφήνετε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου

-Βγάζετε από την κατσαρόλα τα μακαρόνια και τα στραγγίζετε

-Στην κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να λιώσει μαζί με λίγο αλάτι

-Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια, αποσύρετε από τη φωτιά και τα σκεπάζετε

-Ρίχνετε τη σάλτσα με τα μύδια και τις γαρίδες μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε