a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Ζυμαρικά => Μήνυμα ξεκίνησε από: gon στις Μαΐου 11, 2006, 11:44:03 ΜΜ
Ελιές, σκόρδο και ζυμαρικά
450 γρ φρέσκα ή αποξηραμένα ζυμαρικά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τσαγιού γαλέτα (τριμμένο ψωμί)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, έξτρα
3 σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας φύλλα δεντρολίβανου
2 κουταλιές τσαγιού ψιλοκομμένη φλούδα λεμονιού
1 φλιτζάνι τσαγιού ελιές, της αρεσκείας σας
μαύρο πιπέρι
Βάζετε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με βραστό νερό και τα βράζετε 4-5 λεπτά (για φρέσκα ζυμαρικά) ή 8-12 λεπτά (για αποξηραμένα). Τα στραγγίζετε. Ενώ βράζουν τα λαχανικά, ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι, πάνω από δυνατή φωτιά. Βάζετε τη γαλέτα και την ανακατεύετε 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Τη βγάζετε. Σκουπίζετε με χαρτί το τηγάνι για να μείνει καθαρό και ρίχνετε επιπλέον λάδι. Προσθέτετε το σκόρδο και το σοτάρετε ένα λεπτό ή μέχρι να πάρει χρώμα. Βάζετε επίσης το δενδρολίβανο, το λεμόνι, τις ελιές, το πιπέρι και τα σοτάρετε 2-3 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν αρκετά. Για να σερβίρετε, ανακατεύετε το μείγμα ελιάς μέσα στα ζεστά ζυμαρικά και βάζετε επάνω τους το σοταρισμένο τριμμένο ψωμί (γαλέτα). Τα σερβίρετε με πράσινη σαλάτα.