a33.gr

Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Ζυμαρικά => Μήνυμα ξεκίνησε από: gon στις Μαΐου 11, 2006, 11:44:33 ΜΜ

Τίτλος: Ζυμαρικά με καυτερή σάλτσα Κολοκυθιών
Αποστολή από: gon στις Μαΐου 11, 2006, 11:44:33 ΜΜ
Ζυμαρικά με καυτερή σάλτσα κολοκυθιών

400 γρ ζυμαρικά φουζίλι
500 γρ κολοκύθια
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
κάρι
20 γρ σπόρους παπαρούνας
1/2 καυτερή πιπεριά
2 πράσα
αλάτι

Καθαρίζουμε τα κολοκύθια από τα σπόρια, τη φλούδα και τις ίνες. Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα ζεματίζουμε σε βραστό νερό. Τʼ αφήνουμε να βράσουν ώσπου να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν.

Αφαιρούμε τα πράσινα μέρη από τα πράσα, τα ανοίγουμε στα δύο, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με την καυτερή πιπεριά λιωμένη και λίγο λάδι. Τα τσιγαρίζουμε για 10 λεπτά περίπου.

Μόλις βράσουν τα κολοκύθια, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε, αλατίζουμε και ρίχνουμε κάρι.

Χτυπάμε το περιεχόμενο του τηγανιού ώσπου να φτιάξουμε μια κρεμώδη σάλτσα προσθέτοντας και λίγο βρασμένο νερό από την κατσαρόλα με τα κολοκύθια.

Αυτό το νερό το ξαναβάζουμε στη φωτιά και, όταν βράσει, ρίχνουμε μέσα τα φουζίλι και τα βράζουμε αλ ντέντε. Τσιγαρίζουμε τα σπόρια της παπαρούνας και όταν γίνει το ζυμαρικό, το στραγγίζουμε και του ρίχνουμε τη σάλτσα των κολοκυθιών και τα σπόρια της παπαρούνας.