a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Θαλασσινά => Μήνυμα ξεκίνησε από: Ntama στις Αυγούστου 26, 2005, 10:52:23 ΜΜ
ΣΥΝΑΓΡΙΔΑ ΜΕ ΡΥΖΙ
4 φιλέτα συναγρίδας κατεψυγμένα και ξεπαγωμένα
αλάτι και πιπέρι
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
λίγη ρίγανη
2 φλιτζάνια ρύζι
1/2 κουτ. του γλυκού κάρι σκόνη
μερικούς στήμονες ζαφορά
Η συνταγή αυτή γίνεται με δύο τρόπους. Μπορούμε, δηλαδή, είτε να ψήσουμε τα φιλέτα της συναγρίδας στο φούρνο, σε ένα ταψάκι με λίγο λάδι και αλατοπίπερο, είτε να τα ψήσουμε στη σχάρα ή το γκριλ, αλειμμένα με ελαιόλαδο και ρίγανη. Και στις δύο περιπτώσεις ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, για 10 λεπτά από κάθε πλευρά.
Στο μεταξύ, σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το ρύζι μέχρι να γίνει διαφανές. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό, αλάτι και πιπέρι, το κάρι και τη ζαφορά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να πιεί τα υγρά του.
Σερβίρουμε το ψάρι με φετούλες λεμονιού και συνοδεύουμε με το ρύζι