a33.gr

Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Θαλασσινά => Μήνυμα ξεκίνησε από: Ntama στις Αυγούστου 26, 2005, 10:54:07 ΜΜ

Τίτλος: Ψαρόσουπα
Αποστολή από: Ntama στις Αυγούστου 26, 2005, 10:54:07 ΜΜ
ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ  



1 και 1/2 κιλό κοκκινόψαρα (ή άλλο ψάρι για σούπα)
6 μεγάλα καρότα
4 μεγάλες πατάτες
3 κολοκυθάκια
1 μεγαλούτσικο ματσάκι σέλινο
2 μέτρια κρεμμύδια
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι





-Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά.
-Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε ένα λίτρο νερό, το λάδι, αλάτι και όλα τα καθαρισμένα λαχανικά.
-Βράζουμε για περίπου 30 λεπτά.
-Στο μεταξύ πλένουμε και καθαρίζουμε τα ψάρια.
-Βγάζουμε τα λαχανικά με τρυπητή κουτάλα και βάζουμε στην κατσαρόλα τα ψάρια να βράσουν 15 λεπτά περίπου, προσέχοντας να βράσουν χωρίς να διαλυθούν.
-Βγάζουμε τα ψάρια σε πιατέλα.
-Βάζουμε τις μισές πατάτες σ' ένα μπολ και τις πατάμε μ' ένα πιρούνι να γίνουν πουρές.
-Ανακατεύουμε τον πουρέ με λίγο ζουμί και τον αδειάζουμε στην κατσαρόλα για να χυλώσει η σούπα.
-Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε κομμάτια και τα βάζουμε κι αυτά στην κατσαρόλα.
-Όταν η σούπα αρχίσει να βράζει και πάλι, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
-Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή συνοδεύοντάς τη με το βραστό ψάρι, σκέτο ή γαρνιρισμένο με μαγιονέζα.