a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Θαλασσινά => Μήνυμα ξεκίνησε από: Ntama στις Αυγούστου 26, 2005, 10:54:55 ΜΜ
ΦΑΓΚΡΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
1 φαγκρί, περίπου 1 κιλό
500 γραμ. μανιτάρια
2 κουταλιές σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
2 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
2 κουταλιές σούπας θυμάρι (φρέσκο κατά προτίμηση)
1/2 φλιτζάνι τσαγιού άσπρο ξηρό κρασί
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες
αλάτι
πιπέρι
-Πλένουμε, καθαρίζουμε και αλατοπιπερώνουμε το ψάρι μέσα και έξω.
-Τοποθετούμε στην κοιλιά του ψαριού τη μια σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φετούλες και μια κουταλιά σούπας θυμάρι.
-Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και τοποθετούμε το ψάρι.
-Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, προσθέτουμε την άλλη σκελίδα σκόρδο και τα μανιτάρια και σοτάρουμε πολύ ελαφρά.
-Προσθέτουμε το υπόλοιπο θυμάρι, τις φέτες πορτοκαλιού και το κρασί.
-Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά.
-Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στο ψάρι και το ψήνουμε στους 200°C, για 35 λεπτά.