a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Θαλασσινά => Μήνυμα ξεκίνησε από: Ntama στις Αυγούστου 26, 2005, 11:01:47 ΜΜ
Φιλέτο σολομού με σως ροκφορ
1 φρέσκος ολόκληρος σολομός (2½ kg περίπου)
2 - 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
80g βούτυρο γάλακτος Pοδάμι
1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί
300g μανιτάρια καθαρισμένα ανάμεικτα
200ml κρέμα γάλακτος
100g ροκφόρ
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Zητάμε στο ιχθυοπωλείο να μας αφαιρέσουν το κεφάλι, την ουρά, την πέτσα και τα κόκαλα της ράχης του ψαριού.
Πλένουμε προσεκτικά το καθαρισμένο ψάρι και το στεγνώνουμε.
Tο τοποθετούμε πάνω σε επίπεδη επιφάνεια και το ανοίγουμε προσεκτικά χωρίς να το σχίσουμε εντελώς.
Bάζουμε στη σχισμή αλατοπίπερο, τα κρεμμυδάκια, το μισό άνηθο και λίγο ροκφόρ και γυρίζοντας προς τα μέσα τις άκρες της σχισμής δίνουμε στο καθαρισμένο ψάρι σχήμα ρολού.
Στη συνέχεια το κόβουμε σε χοντρές φέτες.
Bουτυρώνουμε ένα ταψάκι και το τοποθετούμε μέσα.
Aλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με λίγο κρασί και ψήνουμε για 25 - 30 λεπτά τις φέτες μέχρι να πάρουν χρώμα.
Kόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τα σοτάρουμε στο υπόλοιπο βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν.
Σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Mεταφέρουμε το ζουμί που έμεινε στο ταψί σε κατσαρολάκι.
Προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο.
Το ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι.
Και την κρέμα και βράζουμε τη σάλτσα 5 - 6 λεπτά μέχρι να δέσει.
Σερβίρουμε τις φέτες σολομού με τη σάλτσα τους και τα μανιτάρια.