a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Θαλασσινά => Μήνυμα ξεκίνησε από: Evitaki στις Αυγούστου 29, 2005, 05:14:12 ΜΜ
ΜΥΔΙΑ ΠΙΛΑΦΙ
1/2 κιλο μυδια μεγαλα καθαρισμενα
1 σκελιδα σκορδο ψιλοκομμενη
1 μικρη κοκκινη πιπερια
χυμος απο ενα μικρο λεμονι
2 κουταλιες της σουπας βιταμ
1 κουταλια της σουπας πελτες ντοματας
2 φλιτζανια τσαγιου ρυζι για πιλαφι
1/2 κουταλια γλυκο πιπερι
αλατι
ξεπλενετε πολυ καλα τα μυδια κ τα βαζετε να αχνιστουν μολις για 4-5 λεπτα με 1/2 φλιτζανι τσαγιου νερο κ το χυμο λεμονιου.Προσθετουμε την πιπερια τον σκορδο τον πελτε της ντοματας διαλυμενο σε 1/2 φλιτζανι τσαγιου νερο
κ το βουτυρο.Σιγοβραζετε για 6-7 λεπτα ριχνετε εξιμισι φλιτζανια τσαγιου νερο το αλατι ανακατευετε κ αγηνετε το ζωμο μεχρι να αρχισει να βραζει.Ριχνετε το ρυζι ανακατευετε κ αφηνετε το πιλαφι να σιγοψηθει κ να απορροφησει σχεδον ολο τον ζωμο του.Κατεβαζετε το πιλαφι απο την φωτια σκεπαζετε με βαμβακερη πετσετα κ το αφηνετε να απορροφησει τα υγρα του για 5-10 λεπτα σερβιρετε το πιλαφι ζεστο με αφθονο πιπερι