a33.gr

Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Θαλασσινά => Μήνυμα ξεκίνησε από: KiSSeS στις Σεπτεμβρίου 08, 2005, 05:36:22 ΜΜ

Τίτλος: Χταποδάκι κρασάτο
Αποστολή από: KiSSeS στις Σεπτεμβρίου 08, 2005, 05:36:22 ΜΜ
Χταποδάκι κρασάτο

Υλικά
ένα μικρό χταποδάκι 400-500 γρ.
0,25 λίτρα λευκό κρασί
3 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
χυμό ενός λεμονιού
θρούμπη, θυμάρι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το χταπόδι. Το τοποθετούμε σε κατσαρόλα μαζί με το κρασί κι ένα ποτήρι νερό. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά και σκεπασμένη κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει.

Αν έχει αφήσει πολύ ζωμό, θα δυναμώσουμε τη φωτιά και θα συνεχίσουμε τον βρασμό σε ανοιχτή κατσαρόλα έως ότου μείνει μισό περίπου ποτήρι από τη σάλτσα.

Αναμιγνύουμε το λάδι με τον χυμό λεμονιού, το ζωμό του χταποδιού, θρούμπη, θυμάρι και πιπέρι. Χτυπάμε τα υλικά της σάλτσας με το πηρούνι. Περιχύνουμε το χταπόδι. Σερβίρουμε αμέσως ως πρώτο πιάτο.