a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Ορεκτικά - Σαλάτες => Μήνυμα ξεκίνησε από: vicky_lav στις Σεπτεμβρίου 04, 2005, 04:00:09 ΜΜ
Γεμιστά κρεμμύδια
Για 4 άτομα
Υλικά
2 μεγάλα κρεμμύδια
100 γραμμ. ανθότυρο
μία κουταλιά τριμμένη παρμεζάνα
2 λεπτές και φαρδιές φέτες προσούτο
2 φύλλα φασκόμηλο
μοσχοκάρυδο
μία κουταλιά λάδι
αλάτι
1. Ξεφλουδίστε τα κρεμμύδια και βράστε τα για 20 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Βγάλτε τα, κρυώστε τα, στραγγίστε και κόψτε τα οριζόντια στα δύο.
2. Σκάψτε τα κρεμμύδια δημιουργώντας 4 «μπολάκια».
3. Ψιλοκόψτε το εσωτερικό των κρεμμυδιών και ανακατέψτε το με το ανθότυρο, την παρμεζάνα, λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι και το ψιλοκομμένο φασκόμηλο.
4. Μοιράστε στα κρεμμύδια το μείγμα ανθότυρου, κόψτε το προσούτο κάνοντας 4 λωρίδες και τυλίξτε τα κρεμμύδια.
5. Στρώστε ένα ταψί με χαρτί, βάλτε τα κρεμμύδια, ρίξτε το λάδι και ψήστε τα στον προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
6. Σερβίρονται χλιαρά ή κρύα.