a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Διεθνής Κουζίνα => Μήνυμα ξεκίνησε από: gon στις Σεπτεμβρίου 24, 2005, 10:44:34 ΜΜ
Κεφτέδες (Coclo)
½ κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
1/2 φλιτζάνι ρύζι
1 κεφάλι σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 μεσαίου μεγέθους αυγό, χτυπημένο
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
½ κουτ. του γλυκού τριμμένο φύλλο δάφνης
1/8 κουτ. του γλυκού τριμμένο μασίς
1/4 κουτ. του γλυκού πιπέρι
1/8 κουτ. του γλυκού θυμάρι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μεσαίου μεγέθους κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι κολίανδρος, δεμένος
3/4 φλιτζανιού νερό
Αναμίξτε καλά τον κιμά, το ρύζι, το σκόρδο, το αυγό, το αλάτι, το φύλλο δάφνης, το μασίς, το πιπέρι, το θυμάρι και το ελαιόλαδο. Σχηματίστε 2 μεγάλους κεφτέδες. Βάλτε κρεμμύδι, κολίανδρο και νερό σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε τους κεφτέδες. Σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε πάνω από χαμηλή φωτιά για 2 ώρες περίπου. Βγάλτε τον κολίανδρο. Σερβίρετε με ρύζι ή κουσκούς.