a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Λαδερά - Σούπες => Μήνυμα ξεκίνησε από: gon στις Σεπτεμβρίου 24, 2005, 10:50:57 ΜΜ
Κολοκυθοκεφτέδες
1300 γρ. κολοκυθάκια
2-3 κρεμμύδια μέτρια
1 φλιτζάνι γαλέτα ψιλή
μισό φλιτζάνι τυρί τριμμένο
αλάτι, πιπέρι, αλεύρι
Αφού ξύσουμε πρώτα τα κολοκυθάκια και αφαιρέσουμε το περισσότερο εξωτερικό μέρος τους τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και ανάλογο αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν.
Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε μια λεκάνη όπου και τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε τα αυγά, την γαλέτα, το τυρί, το αλάτι, το πιπέρι και το κρεμμύδι (αφού πρώτα το έχουμε τσιγαρίσει με λίγο βούτυρο).
Αφού ανακατέψουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί, αλευρώνουμε το μίγμα και το πλάθουμε όπως κάνουμε με τους κεφτέδες.
Τους τηγανίζουμε με βούτυρο και αυτό είναι που τους κάνει να ξεχωρίζουν.