a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Λαδερά - Σούπες => Μήνυμα ξεκίνησε από: gon στις Σεπτεμβρίου 24, 2005, 10:56:07 ΜΜ
Ντοματοκεφτέδες οι σαντορινιοί
1 κιλό ώριμες ντομάτες
3 μεγάλα κρεμμύδια
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3-4 κουτάλια της σούπας αλεύρι
δυόσμος, θρούμπι ή ρίγανη
λίγα φυλλαράκια βασιλικός
λάδι για το τηγάνισμα
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε στα τέσσερα και αφαιρούμε τους σπόρους τους. Τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τις αφήνουμε σε τρυπητό να χύσουν τα νερά τους.
Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα ανακατεύουμε με τις ντομάτες, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και φτιάχνουμε έναν χυλό. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον δυόσμο και το θρούμπι.
Κατόπιν, σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι και όταν ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το χυλό, 1 κουτάλι της σούπας για κάθε ντοματοκεφτέ.
Προσθέτουμε 1 φυλλαράκι βασιλικό, στην πάνω όψη του κεφτέ και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές.
Στη συνέχεια τοποθετούμε τους τηγανισμένους ντοματοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να αφήσουν τα πολλά λάδια τους. Οι ντοματοκεφτέδες σερβίρονται ζεστοί.