a33.gr

Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Λαδερά - Σούπες => Μήνυμα ξεκίνησε από: gon στις Σεπτεμβρίου 24, 2005, 10:59:36 ΜΜ

Τίτλος: Ρεβιθοκεφτέδες
Αποστολή από: gon στις Σεπτεμβρίου 24, 2005, 10:59:36 ΜΜ
Ρεβιθοκεφτέδες

 1½ φλυτζάνι τσαγιού ρεβύθια
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 φέτα ψωμιού μουσκεμένη και στιμμένη
½ φλυτζάνι τσαγιού περίπου αλεύρι και όσο ακόμη χρειαστεί για να αλευρώσουμε τους κεφτέδες
αλάτι, πιπέρι
σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Μουσκεύουμε αποβραδίς τα ρεβύθια σε νερό. Το πρωί τα βράζουμε για λίγη ώρα, προσέχοντας να μην λειώσουν. Τα σουρώνουμε, τα περνάμε από τον μύλο των χορταρικών, αφαιρούμε τα φλούδια και τα ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα, πλάθουμε και αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τους βγάζουμε σε χαρτοπετσέτα, για να ρουφήξει το λάδι τους.