a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Λαδερά - Σούπες => Μήνυμα ξεκίνησε από: gon στις Σεπτεμβρίου 24, 2005, 11:01:41 ΜΜ
Ρεβιθοκεφτέδες της Μάνιας
1 πακέτο ρεβίθια αποφλοιωμένα
1 κιλό κρεμμύδια ξερά
3/4 περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια γλυκού μπέικιν
2 κουταλάκια κοφτά αλάτι
1 κουταλάκια κοφτά πιπέρι
μπόλικο δυόσμο ή άνηθο
ελαιόλαδο και ηλιέλαιο
Μουσκεύουμε τα ρεβίθια από την προηγούμενη. Τα λιώνουμε όχι και τελείως στο μπλέντερ, το ίδιο και τα κρεμμύδια (τα οποία στραγγίζουμε από το νερό να μην έχουνε πολύ ζουμί).
Τα αναμιγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά να γίνει μια ζύμη ούτε υδαρής αλλά ούτε και πολύ σφιχτή. Με ένα κουτάλι της σούπας, ρίχνουμε το μείγμα σε ζεστό λάδι (μισό ελαιόλαδο – μισό ηλιέλαιο), χωρίς να τους έχουμε αλευρώσει προηγουμένως.
Από αυτή τη δόση βγάζουμε γύρω στα 60 κομμάτια για τραπέζι ή ημέρες νηστείας.