a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Λαδερά - Σούπες => Μήνυμα ξεκίνησε από: gon στις Σεπτεμβρίου 24, 2005, 11:08:53 ΜΜ
Φακοκεφτέδες
½ φλιτζάνι φακή (καφέ)
1 φύλλο δάφνης
2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα
2 λειωμένες σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος ξερός μαϊντανός
μισό κουταλάκι του γλυκού ξερός βασιλικός
μισό κουταλάκι του γλυκού ξερή μαντζουράνα
¼ κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι
αλάτι και μαύρο πιπέρι
μισό φλιτζάνι ψίχα ψωμιού
2 μέτρια αυγά
2 κουταλιές της σούπας τοματοπελτές
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
μισό φλιτζάνι αλεύρι
Μαγειρεύετε τη φακή με το φύλλο δάφνης μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρείτε το φύλλο δάφνης και τη στραγγίζετε. Τσιγαρίζετε το σκόρδο και τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν κάπως διαφανή και προσθέτετε τα μυρωδικά. Αναμειγνύετε τα υπόλοιπα υλικά φτιάχνοντας ένα μαλακό και εύπλαστο μείγμα, το οποίο πλάθετε σε πιτάκια και τηγανίζετε σε λίγο λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.
Μπορείτε επίσης να καταψύξετε κάποια από αυτά τα πιτάκια (0,5-1 εκ.) μέσα σε πλαστική μεμβράνη, και στη συνέχεια να τα τηγανίσετε κατευθείαν, χωρίς να τα ξεπαγώσετε.