a33.gr

Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Λαδερά - Σούπες => Μήνυμα ξεκίνησε από: gon στις Σεπτεμβρίου 24, 2005, 10:57:18 ΜΜ

Τίτλος: Πατατοκεφτέδες
Αποστολή από: gon στις Σεπτεμβρίου 24, 2005, 10:57:18 ΜΜ
Πατατοκεφτέδες

 ½ κιλό πατάτες (βρασμένες σε καλά αλατισμένο νερό)
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
μαϊντανός
½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι τριμμένο
150 γρ. κίτρινο σκληρό τυρί τριμμένο
½ νεροπότηρο ελαιόλαδο (περίπου) για το μίγμα των κεφτέδων
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Βράζουμε τις πατάτες και τις στραγγίζουμε. Τις τοποθετούμε, ενώ είναι ακόμα ζεστές, στο μίξερ, προσθέτουμε ελαιόλαδο και τις πολτοποιούμε.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το αλεύρι) και ζυμώνουμε με τα χέρια (όχι στο μίξερ).

Πλάθουμε τους κεφτέδες σε μικρές μπαλίτσες, στο μέγεθος ενός καρυδιού. Αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο. Σερβίρονται ζεστοί.

Συνοδεύονται με ελιές, με διάφορες σαλάτες, με αντζούγιες, με κάπαρη, με κίτρινα τυριά, κ.λ.π. Ταιριάζουν με ούζο, με τσίπουρο ή με λευκό κρασί.