a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Κρεατικά => Μήνυμα ξεκίνησε από: Ntama στις Αυγούστου 24, 2005, 09:23:12 ΜΜ
Χοιρινές μπριζόλες με sauce γιαουρτιού
4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
2 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι
1 κουταλιά σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
φλοιός λεμονιού σε λεπτές λωρίδες
αλάτι, πιπέρι
Ροδίζουμε τις μπριζόλες σε αντικολλητικό τηγάνι και από τις δύο πλευρές.
Προσθέτουμε το βούτυρο για να λιώσει και το κρεμμύδι.
Μόλις το κρεμμύδι μαραθεί αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε 2 - 3 κουταλιές νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι, που πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει βράση σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε το φλοιό λεμονιού, το μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με πατάτες φούρνου και βραστά φασολάκια