a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Κρεατικά => Μήνυμα ξεκίνησε από: Ntama στις Αυγούστου 24, 2005, 09:24:03 ΜΜ
Τας - Κεμπάπ "
1kg μοσχάρι ή αρνί
3 κρεμμύδια μέτρια
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
500g τοματάκια ψιλοκομμένα ή 1 μεγάλη κουταλιά πάστα τομάτας
1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
ελάχιστο ξίδι
αλάτι
πιπέρι τριμμένο ή άκοπο
1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)
Κόβουμε το κρέας σε κομματάκια μεγέθους καρυδιού, το πλένουμε και το στραγγίζουμε καλά.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι να κάψει και τηγανίζουμε λίγα - λίγα τα κομματάκια του κρέατος.
Μόλις τελειώσουμε το τηγάνισμα, τα βάζουμε σε κατσαρόλα.
Στο λάδι του τηγανιού τηγανίζουμε λίγο τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες μέχρι να μαραθούν και τα προσθέτουμε μαζί με το λάδι στην κατσαρόλα με το κρέας.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις το φαγητό αρχίσει να τσιγαρίζεται σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι.
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες ή την πάστα λιωμένη σ' ένα φλιτζάνι νερό, αλάτι, πιπέρι, το φύλλο δάφνης, σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε να σιγοβράσει και να πυκνώσει η σάλτσα του πολύ.
Σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι.
Το φαγητό αυτό είναι ανατολίτικο και γίνεται νόστιμο τόσο με μοσχάρι όσο και με αρνί.