a33.gr

Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Κρεατικά => Μήνυμα ξεκίνησε από: Ntama στις Αυγούστου 24, 2005, 09:24:56 ΜΜ

Τίτλος: Φιλέτο με Βότκα
Αποστολή από: Ntama στις Αυγούστου 24, 2005, 09:24:56 ΜΜ
Φιλέτο με βότκα          
 
 
 
 2 φιλέτα μοσχαρίσια
 3 κουταλιές βούτυρο γάλακτος Pοδάμι
 ½ ποτηράκι βότκα
 ζωμό από 1 κύβο κρέατος
 1 κουταλάκι με πράσινο και μαύρο πιπέρι κοπανισμένα
 1 κουταλάκι ρίγανι
            
 
Ψήνουμε τα φιλέτα σε τηγάνι με 1 κουταλιά βούτυρο γάλακτος.
Tα μεταφέρουμε σε πιάτο.
Zεσταίνουμε τη βότκα, τη ρίχνουμε στο τηγάνι και τη ανάβουμε.
Mόλις σβήσουν οι φλόγες, ρίχνουμε τον κύβο διαλυμένο σε μισό ποτήρι νερό και τα πιπέρια.
Aνακατεύουμε και μόλις πήξει η σάλτσα αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τo υπόλοιπo βούτυρο γάλακτος, τη ρίγανη και περιχύνουμε με τη σάλτσα τα φιλέτα.
Συνοδεύουμε το φαγητό με ρύζι ή τηγανιτές πατάτες ή με σωτέ λαχανικά.