a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Κρεατικά => Μήνυμα ξεκίνησε από: Ntama στις Αυγούστου 24, 2005, 09:25:44 ΜΜ
Χοιρινή πανσέτα τηγανιά
1 κιλό χοιρινή πανσέτα
1 ποτήρι λευκό κρασί
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
Το φαγητό γίνεται επίσης νόστιμο αν αντί για θυμάρι βάλουμε 1 κουταλιά δενδρολίβανο ή 1 κουταλιά κόλιανδρο τριμμένο.
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια, το πλένουμε, το στραγγίζουμε καλά.
Τηγανίζουμε σ' ένα βαθύ τηγάνι λίγα - λίγα τα κομματάκια μέχρι να πάρουν χρώμα.
Όταν τηγανίσουμε όλα τα τεμάχια, τα βάζουμε μέσα στο τηγάνι με το λάδι τους και τα σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις το φαγητό πάρει βράση, προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, μέχρι να δέσει η σάλτσα του.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και σαλάτα.