a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Κρεατικά => Μήνυμα ξεκίνησε από: Ntama στις Αυγούστου 26, 2005, 10:49:35 ΜΜ
KEΦTEΔAKIA MOΣXAPIΣIA ME MANITAPIA
450 γρ. φρέσκα μανιτάρια
400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 αυγά
ψίχα από 2 ψωμάκια, βρεγμένη με γάλα
40 γρ. τυρί τριμμένο (παρμεζάνα)
1/2 κρεμμύδι
7-8 κουτ. ελαιόλαδο
½ κούπα ζωμό
αλάτι
Aνακατεύουμε τον κιμά με τα αυγά, την ψίχα, την παρμεζάνα, λίγο αλάτι και πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια. Kαθαρίζουμε, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το ρίχνουμε σε ένα πιρέξ με λάδι, σκεπάζουμε και φουρνίζουμε σε πολύ δυνατή φωτιά για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια, το ζωμό και τα μανιτάρια (ψιλοκομμένα). Σκεπάζουμε και ψήνουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας 2 φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Aφήνουμε να «κάτσει» για 3 λεπτά και σερβίρουμε.