a33.gr

Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Κρεατικά => Μήνυμα ξεκίνησε από: KiSSeS στις Μαΐου 12, 2006, 12:33:09 ΠΜ

Τίτλος: Συκωταριά με Κρεμμύδια και Λάχανα
Αποστολή από: KiSSeS στις Μαΐου 12, 2006, 12:33:09 ΠΜ
Υλικά
1 συκωταριά αρνίσια
1 κεφαλάκι
1 κιλό κρεμμύδια φρέσκα
4 σκόρδα φρέσκα
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
λίγο δυόσμο
1/2 κιλό λάχανα ή σπανάκι ή 7-8 μαρούλια
200 γρ. βούτυρο
3 φέτες ψωμί
αλάτι & πιπέρι
1/2 κιλό κρασί άσπρο Ζίτσας ή κόκκινο Μετσόβου



Εκτέλεση
Βράζετε το κεφαλάκι και κρατάτε το ζωμό. Ζεματάτε τη συκωταριά και την κόβετε σε κομματάκια. Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.

Τα τσιγαρίζετε όλα μαζί με το βούτυρο και τα σβήνετε με το κρασί. Στη συνέχεια ρίχνετε το ζωμό από το κεφαλάκι και 3 κουταλιές βούτυρο και, στα μισά, χονδροκομμένα τα χορταρικά.

Όταν βράσουν και μείνει λίγος ζωμός, ξεψαχνίζετε το κεφαλάκι, ρίχνετε το κρέας του στο σύνολο και κόβετε, αν θέλετε με αυγολέμονο. Αλλά και σκέτος ο μεζές είναι εξαιρετικός.