a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Ορεκτικά - Σαλάτες => Μήνυμα ξεκίνησε από: Ntama στις Σεπτεμβρίου 19, 2005, 10:20:11 ΜΜ
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ
Τα τηγανητά μανιτάρια είναι ένα νοστιμότατο συνοδευτικό για κοτόπουλο και ψάρι στη σχάρα, αλλά πρέπει να ξέρουμε ότι κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος απορροφούν πολύ λίπος και, ενώ ωμά περιέχουν 5 θερμίδες στα 100 γρ., όταν τηγανίζονται, οι θερμίδες τους φτάνουν τις 217! Η επιλογή είναι δική σας...
450 γρ. ποικιλία από μανιτάρια (μορχέλες, άσπρα, πλευρώτους)
2 κουτ. της σούπας βούτυρο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
Σοτάρουμε τα μανιτάρια στο βούτυρο μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τη σκελίδα σκόρδο λιωμένη. Τηγανίζουμε για 10 λεπτά, σουρώνουμε και σερβίρουμε. Αλατοπιπερώνουμε μόνο μετά το τηγάνισμα. Μπορούμε να τα συνοδέψουμε με σοταρισμένο μπέικον, μαγειρεμένο ,όμως, ξεχωριστά από τα μανιτάρια.