a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Ζαχαροπλαστική => Μαρμελάδες - Κουταλιού => Μήνυμα ξεκίνησε από: ChEf στις Μαΐου 03, 2010, 10:57:33 ΜΜ
Υλικά
.2 ποτήρια ροδοπέταλα
.2 ποτήρια ζάχαρη
.1 ποτήρι νερό
.1/2 ποτήρι χυμό λεμονιού
Οδηγίες
-Μαζεύετε τα τριαντάφυλλα, αφαιρείτε τα πέταλά τους και κρατάτε μόνο αυτά που είναι σε καλή κατάσταση.
-Πετάτε όσα έχουν αλλοιωθεί.
-Βάζετε τα ροδοπέταλα με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα.
-Τα τρίβετε με τα χέρια σας μέχρι να λιώσουν και να βραχεί η ζάχαρη.
-Ρίχνετε στην κατσαρόλα το νερό και τα βάζετε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά να πάρουν βράση.
-Μόλις πήξει καλά το σιρόπι, προσθέτετε και το χυμό λεμονιού.
-Περιμένετε να πάρει μια βράση ακόμη και αποσύρετε από τη φωτιά.
-Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει πολύ καλά πριν το βάλετε σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς.