a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Ζαχαροπλαστική => Μαρμελάδες - Κουταλιού => Μήνυμα ξεκίνησε από: ChEf στις Μαΐου 03, 2010, 10:58:04 ΜΜ
Υλικά
.20 αποξηραμένα σύκα
.3 ποτήρια του κρασιού Vinsanto Σαντορίνης
.2 ποτήρια του κρασιού κόκκινο κρασί
.1 αστεροειδές γλυκάνισο
.1 μπαστουνάκι κανέλας
.2 πορτοκάλια κομμένα σε φέτες - ροδέλες
Οδηγίες
-Βάζετε τα παραπάνω υλικά σε μία κατσαρόλα και τα αφήνετε να μαριναριστούν για 1 ώρα.
-Κατόπιν τοποθετείτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τα σιγοβράζετε για μισή ώρα.
-Σερβίρετε τα σύκα με φετούλες φρεσκοκομμένου πορτοκαλιού.
-Μπορείτε να προσθέσετε γιαούρτι στραγγιστό ή κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί.