a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Ζαχαροπλαστική => Μαρμελάδες - Κουταλιού => Μήνυμα ξεκίνησε από: ChEf στις Μαΐου 03, 2010, 10:58:52 ΜΜ
Υλικά
.2 κιλά σταφύλια
.2 κιλά ζάχαρη
.1 φλ. νερό
.χυμός 1 λεμονιού
.1 βανίλια
.100 γρ. αμύγδαλα κομμένα στα τέσσερα
Οδηγίες
-Πλένετε καλά τα σταφύλια και τα αφήνετε να στεγνώσουν.
-Βάλτε το σταφύλι μαζί με τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και αφήστε τα να βράσουν για 10 λεπτά.
- Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκεπάστε τη με μια υφασμάτινη πετσέτα και αφήστε τη έτσι για 24 ώρες.
-Την επόμενη μέρα ξαναβάλτε την κατσαρόλα να βράσει σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να "δέσει" το σιρόπι.
-Λίγο πριν το τέλος προσθέστε το λεμόνι, τη βανίλια και τα αμύγδαλα.
- Ο χυμός λεμονιού δρα ως αντισηπτικό και συντηρητικό, γιαυτό είναι απαραίτητος.
-Αφήστε το γλυκό να κρυώσει καλά και βάλτε το σε γυάλινα βάζα αποστειρωμένα.