a33.gr

Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Θαλασσινά => Μήνυμα ξεκίνησε από: pixie στις Μαΐου 30, 2010, 09:03:05 ΜΜ

Τίτλος: Σαρδέλες Μαρινάτες
Αποστολή από: pixie στις Μαΐου 30, 2010, 09:03:05 ΜΜ
Υλικά


1 κιλό σαρδέλες
Αλάτι
Ξύδι
Ηλιέλαιο
3 σκελίδες σκόρδο
Μαϊντανό
Ρίγανη
1 λεμόνι
Πιπέρι
Βασιλικό


Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις σαρδέλες και τις φιλετάρουμε αφαιρώντας το μεσαίο κόκαλο.
Βάζουμε τις καθαρισμένες σαρδέλες σε ένα μπολ, κατά προτίμηση γυάλινο (όλα τα υπόλοιπα μετά μυρίζουν) και τις πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λεμόνι. Αφήνουμε περίπου ένα πεντάλεπτο και στο μεσοδιάστημα ψιλοκόβουμε το μαϊντανό, το σκόρδο και το βασιλικό.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα στο μπολ με τα ψάρια.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ξύδι ώστε να τα καλύπτει έως και 1 πόντο κάτω από τα ψάρια, το υπόλοιπο το συμπληρώνουμε με ηλιέλαιο.

Τις κρατάμε στο ψυγείο και την επόμενη τις ψήνουμε.