a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Ζαχαροπλαστική => Cakes - Cookies => Μήνυμα ξεκίνησε από: Crazy στις Ιουνίου 01, 2010, 09:39:52 ΠΜ
Τα αγαπημένα μας ....
Υλικά
3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι γάλα
1/2 φλυτζάνι βούτυρο
4 αυγά
3 κουταλάκια bakin powder
2 βανίλιες
1/4 μαρμελάδα
Διαδικασία
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη καλά και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι,
το γάλα, το βούτυρο λιωμένο(!), τις βανίλιες και το bakin.
Δουλεύουμε το μίγμα αρκετά ώστε να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Το αφήνουμε 10 λεπτάκια να σταθεί.
Σε βουτυρωμένα ταψιά βάζουμε όσο μπορούμε ομοιόμορφα τα μπισκότα
και τα αλείφουμε με το ασπράδι των αυγών (ή και όχι .. εγώ δε το προτιμώ...).
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά.
Μόλις κρυώσουν λίγο βάζουμε μαρμελάδα και τα ενώνουμε ανά δύο.
Κανονικά βγαίνουν περίπου 20 μπισκότα σε κάθε δόση. (Εξαρτάται από το μέγεθος που τα ψήσατε)
Μυστικό
Για να διατηρηθούν περισσότερο καιρό μαλακά κι αφράτα, τα φυλάμε σε κλειστό δοχείο.
Καλή επιτυχία