a33.gr

Γεύσεις & Φαντασία => Ζαχαροπλαστική => Κρέμες - Παγωτά => Μήνυμα ξεκίνησε από: Crazy στις Μαΐου 18, 2010, 11:26:19 ΠΜ

Τίτλος: Το ρυζόγαλο της μαμάς (μου)
Αποστολή από: Crazy στις Μαΐου 18, 2010, 11:26:19 ΠΜ
Υλικά
2 λίτρα νερό
500 γρ. ρύζι καρολινα
1 κρέμα γιώτης βανίλια
1 νουνού ζαχαρούχο
4 κουταλιές ζάχαρη
κανέλα σκόνη

Τρόπος παρασκευής
Βάζουμε το νερό με το ρύζι να βράσουν, μολις πάρει βράση ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα
και την ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν.
Σε μία κούπα με λίγο νερό διαλύουμε την κρέμα γιώτης.
Μόλις δούμε ότι το ρύζι έχει βράσει ρίχνουμε την κρέμα.
Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε 2 λεπτά.
Κατεβάζουμε απο την φωτιά και έτοιμο!
σερβίρουμε σε μπωλάκια ή κούπες και πασπαλίζουμε με κανέλλα (προαιρετικά)

Μικρά μυστικά
Ενώ είναι τέλειο χλυαρό .. εμένα μου αρέσει πολύ και από το ψυγείο !!!
σαν εναλλακτική του παγωτού ίσως ...  ;-)