a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Θαλασσινά => Μήνυμα ξεκίνησε από: ChEf στις Μαΐου 16, 2010, 08:59:56 ΠΜ
(http://www.a33.gr/files/images/6331/1111111.jpg)
Υλικά:
4 φιλέτα από τσιπούρα ή συναγρίδα ή λαυράκι
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
το περιεχόμενο του πορτοκαλιού σε φέτες
αλάτι
πιπέρι
50 γρ. βούτυρο
λίγο σαφράν
1 ποτήρι κρασί
2 κουταλιές κορν φλάουρ
Εκτέλεση:
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε το πορτοκάλι σε φέτες.Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα βάζουμε πάνω στα πορτοκάλια. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά. Ενδιάμεσα τα γυρίζουμε.
Όταν ψηθούν παίρνουμε τα υγρά που υπάρχουν στο ταψί και σε ένα κατσαρολάκι κάνουμε μια σάλτσα με το ξύσμα πορτοκαλιού, το σαφράν, το κρασί και το κορν φλάουρ. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα φιλέτα.