a33.gr

Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Ορεκτικά - Σαλάτες => Μήνυμα ξεκίνησε από: larus audouinii στις Ιουνίου 13, 2010, 12:37:29 ΠΜ

Τίτλος: Ορεκτικό με ανθάκια κολοκυθιάς
Αποστολή από: larus audouinii στις Ιουνίου 13, 2010, 12:37:29 ΠΜ
1 μέτριο κρεμύδι
Άνιθος φρέσκος
Μάραθος φρέσκος
Δυόσμος φρέσκος
2 Αυγά
Τυρί αρκετό στην ζύμη, τόσο ώστε να δέσει με τα μυρωδικά
1 κολοκύθι
Αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη (αν υπάρχει και λίγη φρέσκια)
Ανθάκια φρέσκα κολοκυθιάς (για τηγάνι)  


Αφαιρύμε τον κάλυκα από τα ανθάκια Τα ανοίγουμε στο πλάι και τα πλένουμε πολύ καλά Τα αφήνουμε να στραγγίξουν Τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε ένα μπωλ (αν έχουμε στου ζυμωτήριου)
Πλένουμε το κολοκύθι και το περνάμε από το ψιλό ρεντέ (όχι μούλτι)( Το προσθέτουμε στο μπωλ μαζί και με τα άλλα υλικά στη συνέχεια)
(Αυτή την εποχή υπάρχουν στο εμπόριο μικρά κολοκυθάκια με λίγο άνθος Αν έχουμε της ημέρας βάζουμε μερικά από αυτά, αντι για ένα μέτριο κολοκύθι και αν είναι φρέσκα και τα άνθη αφου τα πλένουμε καλά με την ίδια διαδικασία)
Πλένουμε τον άνιθο και τον μάραθο και τα ψιλοκόβουμε (το ψαλίδι της κουζίνας επίσης βολεύει)
Τον δυόσμο
Το κρεμύδι (παραλλαγή, αν μας αρέσει σε συνδιασμό με λίγα φρέσκα) Αν έχουμε φρέσκια ρίγανη βάζουμε και φύλλα από ένα κλωναράκι προαιρετικά)
Αφήνουμε για 1-2 ώρες τα υλικά στο ψυγείο να βγάλουν τα υγρά τους

Προσθέτουμε τα αυγά ζυμώνοντας πολύ ελαφρά το μίγμα Το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη και ρίχνουμε αλεύρι όσο ότου η ζύμη να γίνει μέτρια(δεν θέλει πάρα πολύ) Προσθέτουμε το τυρί τριμένο με το χέρι

Σε ένα αντικολητικό τηγάνι βάζουμε λάδι (όχι πολύ) και αφου κάψει λίγο με ενα μεγάλο κουτάλι ρίχνουμε το μιγμα ώστε να γίνουν πλάτια κεφτεδάκια
Αφού πάρουν λίγο χρώμα τα γυρίζουμε
Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για λίγο και είναι έτοιμα (συνοδεύονται και με άλλους ουζομεζέδες)