a33.gr

Γεύσεις & Φαντασία => Ζαχαροπλαστική => Κρέμες - Παγωτά => Μήνυμα ξεκίνησε από: ntomatas στις Μαΐου 12, 2011, 01:23:19 ΠΜ

Τίτλος: Μπουγάτσα γλυκιά (με κρέμα)
Αποστολή από: ntomatas στις Μαΐου 12, 2011, 01:23:19 ΠΜ
ΥΛΙΚΑ:

    2 φύλλα σφολιάτας
    4 ποτήρια γάλα
    12 κοφτές κουταλιές της σούπας κάστερ πάουντερ
    10 κοφτές κουταλιές της σούπας ζάχαρη
    3 αυγά
    2 βανίλιες
    λίγο αλάτι
    λίγο βούτυρο (για να βουτυρώσουμε το ταψί)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, τα αυγά (αφού τα έχουμε χτυπήσει), τις βανίλιες, το αλάτι, τη ζάχαρη και το κάστερ πάουντερ και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.

Βουτυρώνουμε το ταψί, βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και το καλύπτουμε με το μείγμα που φτιάξαμε. Τοποθετούμε από πάνω το άλλο φύλλο σφολιάτας και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. (έχουμε προθερμάνει το φούρνο για 5 λεπτά)

ΠΗΓΗ: www.mygreekchef.com (//http)
Τίτλος: Re: Μπουγάτσα γλυκιά (με κρέμα)
Αποστολή από: KostasD33 στις Μαΐου 12, 2011, 09:14:09 ΠΜ
Για εμάς τους γηγενής κάτω από την Λάρισα δεν χρειαζόμαστε διευκρίνηση για την μπουγάτσα.
Λέμε Μπουγάτσα και τρώμε γλυκό.
Για παν από την Λάρισα άμα δεν το διευκρινίσεις λες μπουγάτσα και μπορεί να φας τυρόπιτα.
Τίτλος: Re: Μπουγάτσα γλυκιά (με κρέμα)
Αποστολή από: pixie στις Μαΐου 12, 2011, 10:05:18 ΠΜ
Xαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα! :lol:

Καλό!!! Ε, ναι, είμεθα πιο πληθωρικοί... έχουμε εμπλουτίσει την ιδέα και με τυρί.

Μπουγάτσα με κρέμα ζητάς, πολύ απλά... :razz:  ;-)
Τίτλος: Re: Μπουγάτσα γλυκιά (με κρέμα)
Αποστολή από: KostasD33 στις Μαΐου 12, 2011, 10:13:16 ΠΜ
και γιατί για ένα υπέροχο γλυκό πρέπει να λες δύο λέξεις?
Εγώ όταν βρέθηκα Σαλόνικια και είπα μια μπουγάτσα σε μπουγατσάδικο.... με κοίταξε ο μαγαζάτορας και με ρωτάει με κρέμα?

εκεί έμεινα αποσβολωμένος με το πόσο είναι προχωρημένοι οι Σαλονικιότες.. διότι σκέφτηκα ότι θα φτιάχνουν και μπουγάτσα με σοκολάτα αντί για απλή κρέμα
Του λέω έχεις και με σοκολάτα και ήταν σειρά του να μείνει σέκος
Μου λέει φυσικά όχι αλλά με κιμά και εκεί έμεινα μακάκας σκεφτόμενος πως κάνουν γλυκό με κιμά...
Τεσπα...
Θα θελα μια μπουγάτσα τώρα...
Τίτλος: Re: Μπουγάτσα γλυκιά (με κρέμα)
Αποστολή από: pixie στις Μαΐου 12, 2011, 10:16:14 ΠΜ
Ααααααχαχαχαχαααα! :mryellow:

Ωραία ιδέα! Τρέχω να συλλάβω μια, με μπόλικη κανέλα και άχνη, έχει δίπλα στο σπίτι μου!  ;-)
Τίτλος: Re: Μπουγάτσα γλυκιά (με κρέμα)
Αποστολή από: ntomatas στις Μαΐου 12, 2011, 01:27:13 ΜΜ
Και έχω επίσης βρει (Σαλονίκη πάντα) με:

σοκολάτα
κιμά
σπανάκι
πράσσο
ρύζι

εκτός από κρέμα και τυρί!!!
Τίτλος: Re: Μπουγάτσα γλυκιά (με κρέμα)
Αποστολή από: pixie στις Μαΐου 13, 2011, 09:40:41 ΠΜ
Eντυπωσιακό... ;-)
Τίτλος: Re: Μπουγάτσα γλυκιά (με κρέμα)
Αποστολή από: astatos στις Ιουνίου 22, 2011, 11:17:38 ΠΜ
[quote user="KostasD33" post="348437"]και γιατί για ένα υπέροχο γλυκό πρέπει να λες δύο λέξεις?
Εγώ όταν βρέθηκα Σαλόνικια και είπα μια μπουγάτσα σε μπουγατσάδικο.... με κοίταξε ο μαγαζάτορας και με ρωτάει με κρέμα?

εκεί έμεινα αποσβολωμένος με το πόσο είναι προχωρημένοι οι Σαλονικιότες.. διότι σκέφτηκα ότι θα φτιάχνουν και μπουγάτσα με σοκολάτα αντί για απλή κρέμα
Του λέω έχεις και με σοκολάτα και ήταν σειρά του να μείνει σέκος
Μου λέει φυσικά όχι αλλά με κιμά και εκεί έμεινα μακάκας σκεφτόμενος πως κάνουν γλυκό με κιμά...
Τεσπα...
Θα θελα μια μπουγάτσα τώρα...[/quote]
εμ κωστη το ειχατε ανεκαθεν αυτο το προβλημα εσεις οι νοτιοι, ειναι απλο: λεγοντας μπουγατσα δηλωνεις κατηγορια σφολιατα κι οχι γλυκο.
Απο κει και περα τι γεμιση θα εχει η σφολιατα το επιλέγεις.
π.χ. Όταν η γιαγιά σου κάνει πίτα δε σημαίνει ότι θα είναι σπανακόπιτα , μπορεί να είναι τυρόπιτα ή κολοκυθόπιτα  (μιαμ μιαμ)