a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Λαδερά - Σούπες => Μήνυμα ξεκίνησε από: KiSSeS στις Ιουλίου 01, 2005, 02:18:18 ΜΜ
Υλικά
2,5 λίτρα νερό
700 ml ξηρό λευκό κρασί
250 ml ξύδι από λευκό κρασί
2 καρότα κομμένα
2 κρεμμύδια κομμένα
1 μεγάλο μπουκέ γκαρνί
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ορυκτό ή θαλασσινό αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού μαύρο πιπέρι σε κόκκους
Προετοιμασία
Ανακατεύετε όλα τα υλικά εκτός από το ξύδι, σε μεγάλη κατσαρόλα. Φέρνετε σε σημείο βρασμού, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε χωρίς καπάκι για 15-20 λεπτά, προσθέτοντας το ξύδι τα 5 τελευταία λεπτά. Το μίγμα πρέπει να κρυώσει πριν τη χρήση. Διατηρείται στο ψυγείο για 5 ημέρες.