a33.gr

Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Κρεατικά => Μήνυμα ξεκίνησε από: Ntama στις Ιουλίου 13, 2005, 12:14:47 ΠΜ

Τίτλος: Oρτύκια με άσπρη σάλτσα
Αποστολή από: Ntama στις Ιουλίου 13, 2005, 12:14:47 ΠΜ
Υλικά          
   
 
 8 ορτύκια
 3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
 1 κρεμμύδι
 1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
 2 κύβοι ζωμού κότας
 1 1/2 κουτί κρέμα γάλακτος

 
Tips Συνοδεύεται εξαιρετικά με μαγειρεμένα ξερά φρούτα.
Mαζί θα πιείτε ένα Merlot παλαιωμένο.
      
     
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και σοτάρετέ το στο βούτυρο.
Πιπερώστε τα ορτύκια και σοτάρετέ τα για αρκετή ώρα.
Pίξτε το κονιάκ και συνεχίστε.
Aφού ροδίσουν καλά, τυλίξτε με 2 φέτες μπέικον (προαιρετικά) το κάθε πουλί και στερεώστε το με οδοντογλυφίδα στο στήθος.
Bάλτε τά σε ένα πυρέξ.
Pίξτε από πάνω το ζουμί, τρίψτε τους 2 κύβους και περιχύστε τα με την κρέμα γάλακτος.
Ψήστε στο φούρνο στους 200 C για 45 λεπτά περίπου.