a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Ορεκτικά - Σαλάτες => Μήνυμα ξεκίνησε από: KiSSeS στις Ιουλίου 13, 2005, 04:04:11 ΜΜ
Υλικά
1 φλυτζάνι ρυζιού
100 γρ. ροκφόρ λιωμένο
100 γρ. χαλούμι (ή φέτα) τριμμένο
100 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι καρυδόψιχα τριμμένη
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
δυόσμο & μαϊντανό ψιλοκομμένα
αλάτι & πιπέρι
αλεύρι
2 αυγά χτυπημένα
1 φλιτζάνι γαλέτα, παρμεζάνα και αμύγδαλο τριμμένο
Προετοιμασία
Βράζετε το ρύζι σε 2 φλιτζάνια νερό. Ανακατέψτε το ρύζι, τα τυριά, το ζαμπόν, το καρύδι, τα κρεμμυδάκια , το σκόρδο, το δυόσμο και το μαϊντανό.
Αλατοπιπερώστε, ζυμώνετε καλά και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 60 λεπτά. Πλάθετε κεφτεδάκια, τα αλευρώνετε, τα περνάτε στο αυγό και στο τέλος στο μίγμα γαλέτας, παρμεζάνας, αμύγδαλου. Τηγανίζετε σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.