a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Διεθνής Κουζίνα => Μήνυμα ξεκίνησε από: KiSSeS στις Ιουλίου 13, 2005, 04:18:08 ΜΜ
Τουρκικό μπορστ
Υλικά
1 κουτ. σούπας λάδι κρόκου (σαφράν)
2 κρεμμύδια κομμένα
3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες
1/2 κιλό ωμά παντζάρια, κομμένα
2 φλιτζάνια λάχανο, ψιλοκομμένο
2 κοτσάνια σέλινου, κομμένο σε φέτες
2 μέτριες πατάτες, κομμένες σε κύβους
1 μέτρια πράσινη ή κόκκινη πιπεριά, κομμένη
2 λίτρα νερό ή ζωμό λαχανικών
250 γρ ντομάτες, κομμένες
αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
½ κουτ. γλυκού σπόρια άνηθου, κοπανισμένα
χυμός ενός λεμονιού
3 κουτ σούπας φρέσκο άνηθο, κομμένο
1 φλιτζάνι γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά
Εκτέλεση
Ζεστάνετε το λάδι σε μια βαθιά και μεγάλη κατσαρόλα με χοντρό πάτο και προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τσιγαρίστε για μερικά λεπτά και μετά προσθέστε τα υπόλοιπα λαχανικά, τους σπόρους άνηθου, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας για άλλο ένα λεπτό και μετά προσθέστε το νερό ή το ζωμό. Αφήστε το να πάρει μια βράση, σκεπάστε, μειώστε τη θερμοκρασία και αφήστε να μαγειρευτεί για 1 ώρα. Αφαιρέστε 2 φλιτζάνια από την κατσαρόλα και πολτοποιήστε το σε ένα μπλέντερ ή περάστε το από ένα πολυκόφτη. Ξαναρίξτε το μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέστε τα μπαχαρικά. Σερβίρετε γαρνίροντας κάθε μπολ με μια κουταλιά γιαούρτι.