a33.gr

Γεύσεις & Φαντασία => Ζαχαροπλαστική => Cakes - Cookies => Μήνυμα ξεκίνησε από: KiSSeS στις Ιουλίου 13, 2005, 04:39:40 ΜΜ

Τίτλος: Γλυκά Αμυγδαλωτά!
Αποστολή από: KiSSeS στις Ιουλίου 13, 2005, 04:39:40 ΜΜ
Υλικά
1280 γρ. αμύγδαλα ψίχα
100 γρ. ζάχαρη
5 ασπράδια αυγών
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
βανίλλια
λίγο ανθόνερο
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα


Εκτέλεση
Ασπρίζουμε τα αμύγδαλα, τα κοπανίζουμε στο γουδί σαν τραχανά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, μετά τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα, τη βανίλλια, το σιμιγδάλι. Τα ζυμώνουμε καλά και τα πλάθουμε στο σχήμα μικρού αχλαδιού καρφώνοντας στην άκρη ένα γαρύφαλλο. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί. Όταν μισοκρυώσουν τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα τυλίγουμε με ζάχαρη άχνη.
Τίτλος:
Αποστολή από: gon στις Σεπτεμβρίου 28, 2007, 08:48:41 ΜΜ
ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ

 ΥΛΙΚΑ
600 Γρ. αλεύρι.
1 πρέζα αλάτι.
600 Γρ. αμύγδαλα.
60 Γρ. βούτυρο.
½ κουτάλι του γλυκού κανέλα.
160 Γρ. ζάχαρη.
2 κουταλιές της σούπας βανίλια extract.
Λίγη ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Σε ένα μίξερ χτυπάτε τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη -ενώ κρατάτε στην άκρη 2 κουταλιές της σούπας για το αλεύρι- την κανέλα, τη βανίλια και το βούτυρο και δουλεύετε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα ομοιογενές. Με τα χέρια πλάθετε πολλούς κυλίνδρους σε σχήμα δάχτυλου. Ανακατεύετε το αλεύρι με λίγο αλάτι και την υπόλοιπη ζάχαρη που έχετε φυλάξει και προσθέτετε όσο νερό χρειάζεται για να πάρετε μια ζύμη σφιχτή. Την καλύπτετε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνετε για μισή ώρα να φουσκώσει.

2) Ανοίγετε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και κόβετε σε τετράγωνα, τόσα, όσα κυλινδράκια θέλετε να φτιάξετε από την ζύμη αμυγδάλου. Τυλίγετε κάθε τετράγωνο, δίνοντας σχήμα μισοφέγγαρου, τοποθετείτε σε ταψί, καλυμμένο με ζρτί φούρνου και ψήνετε στους 180° C για 20 λεπτά περίπου. Όταν κρυώσουν, πασπαλίζετε τα γλυκά με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
(http://bp2.blogger.com/_MvJKZCqqvKI/Rn4T1VexsYI/AAAAAAAAALA/Yrij2JZlt6I/s200/FOTO.gif)