a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Ορεκτικά - Σαλάτες => Μήνυμα ξεκίνησε από: Ntama στις Ιουλίου 14, 2005, 01:39:30 ΠΜ
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΩΤΕ ΣΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕΝΤΑΣ
20 γρ. βούτυρο
1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
500 γρ. ποικιλία από μανιτάρια της αρεσκείας μας
250 γρ. μίνι τοματάκια κοκτέιλ, κομμένα στη μέση
ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕΝΤΑΣ
60 γρ. βούτυρο
1 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκιας μέντας ή ½ κουτ. της σούπας ξερή
1 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
1/2 κουτ. του γλυκού κοπανισμένους σπόρους από μαύρο πιπέρι
Ετοιμάζουμε το βούτυρο μέντας, λιώνοντας το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά σε ένα κατσαρόλι και προσθέτοντας εκεί τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά.
Λιώνουμε τα 20 γρ. βούτυρο σε ένα μέτριο τηγάνι ή κατσαρόλα, προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα στη μέση και τα τοματάκια και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας προσεκτικά. Μόλις μαλακώσουν κάπως τα μανιτάρια, τα βγάζουμε από τη φωτιά, τα σουρώνουμε και τα περιχύνουμε με το βούτυρο μέντας. Σερβίρουμε αμέσως σαν πρώτο πιάτο ή σαν κύριο πιάτο για ένα ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα