a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Διεθνής Κουζίνα => Μήνυμα ξεκίνησε από: KiSSeS στις Ιουλίου 15, 2005, 01:41:59 ΜΜ
Μπακαλιάρος α λα Βέρα Κρους
Υλικά για 4 άτομα :
½ φλιτζάνι κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1/4 του φλιτζανιού πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
1 κ.σ. κορίανδρο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ντομάτες ψιλοκομμένες
1/8 κ.κ. γαρύφαλλο σε σκόνη
1/8 κ.κ. κανέλα
1/4 κ.κ. ζάχαρη
1/4 κ.κ. κάππαρη στραγγισμένη
2/3 του φλιτζανιού γαρίδες κονσέρβας στραγγισμένες
2 κ.κ. χυμό λεμόνι
2 φιλέτα μπακαλιάρου
1/4 του φλιτζανιού αλεύρι
½ φλιτζάνι ελιές γεμιστές
4 φέτες λεμόνι
λάδι, βούτυρο
Εκτέλεση :
Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. λάδι στο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο ώσπου να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τα ανακατεύουμε με τον κορίανδρο, τις ντομάτες και τις πιπεριές. Φτιάχνουμε ένα μείγμα με το γαρύφαλλο, την κανέλα, τη ζάχαρη, τις γαρίδες και τον χυμό λεμονιού και το ρίχνουμε στο τηγάνι να σιγοβράσει για 10΄. Φροντίζουμε να το ανακατεύουμε συχνά και να το διατηρούμε ζεστό. Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε 3 κ.σ. βούτυρο, αλευρώνουμε το ψάρι και το τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές. Βάζουμε λίγη σάλτσα στο πιάτο και απλώνουμε τα φιλέτα ρίχνοντας από πάνω και την υπόλοιπη σάλτσα. Στολίζουμε το πιάτο με τις ελιές και τις φέτες λεμονιού. Σερβίρουμε με τηγανητό ψωμί και πατάτες.