a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Ορεκτικά - Σαλάτες => Μήνυμα ξεκίνησε από: vicky_lav στις Σεπτεμβρίου 04, 2005, 03:59:35 ΜΜ
Αυγά γεμιστά
Για 8 μερίδες
Υλικά
8 μεγάλα αυγά
4 κουταλιές τυρί κρέμα light
4 κουταλιές μαγιονέζα light
1 κουταλάκι μουστάρδα
λίγο χυμό λεμονιού και κόκκινη πιπεριά
αλάτι, πιπέρι, ταμπάσκο
1. Βράστε τα αυγά σφιχτά. Όταν κρυώσουν, αφαιρέστε το τσόφλι και κόψτε τα κατά μήκος στη μέση.
2. Αφαιρέστε τους κρόκους και βάλτε τους σ' ένα μπολ. Διαλύστε τους μ' ένα πιρούνι.
3. Αλατοπιπερώστε τους κρόκους, ρίξτε τη μουστάρδα, το τυρί κρέμα, 2 κουταλάκια χυμό λεμονιού και μερικές σταγόνες ταμπάσκο. Aνακατέψτε το μείγμα μέχρι να γίνει μια λεία και ομοιογενής κρέμα.
4. Προσθέστε τη μαγιονέζα και ανακατέψτε. Σκεπάστε και βάλτε τη γέμιση στο ψυγείο για να σφίξει.
5. Καθαρίστε την πιπεριά και κόψτε τη σε λεπτές λωρίδες.
6. Βάλτε την κρέμα σ' ένα κορνέ με στόμιο «αστεράκι» και γεμίστε τα ασπράδια. Σερβίρετε τα αυγά με λωρίδες πιπεριάς.