a33.gr

Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Μήνυμα ξεκίνησε από: papi στις Νοεμβρίου 10, 2005, 02:45:11 ΜΜ

Τίτλος: Στήθος Πάπιας με Μέλι και Βαλσάμικο Ξύδι
Αποστολή από: papi στις Νοεμβρίου 10, 2005, 02:45:11 ΜΜ
Στήθος Πάπιας με Μέλι και Βαλσάμικο Ξύδι

Ένα Gourmet πιάτο με βάση τη πάπια, το μέλι και το αρωματικό ξίδι βαλσάμικο


Υλικά
· 1 στήθος πάπιας
· 2 κουταλιές μέλι
· 1 κουταλιά βαλσάμικο ξύδι

Εκτέλεση
· Χαράζουμε το δέρμα από τη πάπια σταυρωτά.
· Τοποθετούμε το στήθος από τη πλευρά του δέρματος, σε ένα τηγάνι και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, έτσι ώστε να λιώσει το πάχος και να δημιουργηθεί μια κρούστα, καραμελιζέ.
· Αφαιρούμε το περιττό λίπος.
· Γυρίζουμε το κρέας από τη πλευρά της σάρκας του και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, όσο χρειαστεί για να ψηθεί.
· Στα υγρά που θα μείνουν, προσθέτουμε το ξύδι και το μέλι.
· Δίνουμε μια τελευταία βράση και περιχύνουμε με αυτό το κρέας της πάπιας.
· Συνοδεύουμε το πιάτο με λαχανικά της επιλογής μας.


(http://www.nline.gr/postimg/113_01.jpg)
Τίτλος:
Αποστολή από: Enia στις Νοεμβρίου 10, 2005, 02:51:56 ΜΜ
mmmmmm.....!!! niam niam!!! σέλω, σέλω, σέλω!!!
Τίτλος:
Αποστολή από: spellbound στις Νοεμβρίου 10, 2005, 02:52:14 ΜΜ
Βρε Παπιε, εσυ με τι λαχανικα προτιμας να σε "συνοδευσω"???  :D
Τίτλος:
Αποστολή από: papi στις Νοεμβρίου 10, 2005, 02:53:20 ΜΜ
αχ ναι :oops:
Τίτλος: Re: Στήθος Πάπιας με Μέλι και Βαλσάμικο Ξύδι
Αποστολή από: snoopy στις Νοεμβρίου 01, 2007, 02:15:42 ΜΜ
Παράθεση από: "papi"Στήθος Πάπιας με Μέλι και Βαλσάμικο Ξύδι

Ένα Gourmet πιάτο με βάση τη πάπια, το μέλι και το αρωματικό ξίδι βαλσάμικο


Υλικά
· 1 στήθος πάπιας
· 2 κουταλιές μέλι
· 1 κουταλιά βαλσάμικο ξύδι

Εκτέλεση
· Χαράζουμε το δέρμα από τη πάπια σταυρωτά.
· Τοποθετούμε το στήθος από τη πλευρά του δέρματος, σε ένα τηγάνι και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, έτσι ώστε να λιώσει το πάχος και να δημιουργηθεί μια κρούστα, καραμελιζέ.
· Αφαιρούμε το περιττό λίπος.
· Γυρίζουμε το κρέας από τη πλευρά της σάρκας του και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, όσο χρειαστεί για να ψηθεί.
· Στα υγρά που θα μείνουν, προσθέτουμε το ξύδι και το μέλι.
· Δίνουμε μια τελευταία βράση και περιχύνουμε με αυτό το κρέας της πάπιας.
· Συνοδεύουμε το πιάτο με λαχανικά της επιλογής μας.


(http://www.nline.gr/postimg/113_01.jpg)

epeidi den katexw kai polu kala tin mageiriki...na rwtisw to amoiro to koritsi....
kapouy xa8ika ti vazoume sto tigani...ti sto tapsi kai pou vazoume to neli me to ksidi.... can someone enlight me please;
Τίτλος:
Αποστολή από: Nasia9 στις Νοεμβρίου 01, 2007, 02:22:50 ΜΜ
καλά δε παίζεται.... εγώ το φτιάχνω και με πορτοκάλι  ]
Τίτλος: Re: Στήθος Πάπιας με Μέλι και Βαλσάμικο Ξύδι
Αποστολή από: Enia στις Νοεμβρίου 01, 2007, 03:30:53 ΜΜ
Παράθεση από: "snoopy"epeidi den katexw kai polu kala tin mageiriki...na rwtisw to amoiro to koritsi....
kapouy xa8ika ti vazoume sto tigani...ti sto tapsi kai pou vazoume to neli me to ksidi.... can someone enlight me please;


Δεν χρειάζεσαι ταψί, αλλά μόνο ένα σκεύος κατά προτίμηση αυτά τα υπέροχα τηγάνια που μπορούν να μπουν ΚΑΙ στον φούρνο. Εναλλακτικά ίσως θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις κάποιο ταψί με λαβή (ώστε να μπορείς να το κουμαντάρεις πάνω στο μάτι, αλλά να είναι και πυρίμαχο για τον φούρνο)...

Πρώτα ψήνεις την πάπια από την πλευρά της πέτσας πάνω στο μάτι της κουζίνας και όταν καραμελώσει χύνεις από το τηγάνι το περιττό λίπος που θα σου έχει βγάλει (η πάπια έχει απίστευτη ποσότητα λίπους!). Γυρνάς την πάπια από την άλλη πλευρά και το βάζεις όπως είναι (με το ίδιο σκεύος) στον φούρνο μέχρι να γίνει. Φαντάζομαι ο λόγος που το βάζουμε στον φούρνο και δεν συνεχίζουμε στο τηγάνι είναι για να ψηθεί αργά και ομοιόμορφα. Στο επόμενο βήμα καταλαβαίνουμε γιατί δεν αλλάζουμε σκεύος: όταν το βγάλεις από τον φούρνο βάζεις στην άκρη, σε μια πιατέλα, την πάπια και όπως είναι ακόμα ζεστό το τηγάνι με τα υπολείμματα λίπους (εκεί είναι όλη η νοστιμιά!) το 'σβήνεις' με το ξύδι ('ξύνεις' τον πάτο να φύγουν όλες οι ουσίες και να ενωποιηθούν με το ξύδι), και προσθέτεις και το μέλι. Κάπως έτσι γίνεται και η gravy, η αγγλική σάλτσα για ψητό.  :wink: Σε μεγαλύτερη ποσότητα δεν θα μου έκανε εντύπωση να χρειαστεί λίγο αλεύρι ή κορν φλάουρ για το δέσιμο της σάλτσας...


Περιμένω πρόσκληση σε γεύμα!  :lol:
Τίτλος:
Αποστολή από: cna στις Νοεμβρίου 01, 2007, 07:56:47 ΜΜ
Περίμενε να πιάσω το papi καρδιά μου, μιας και δεν βρίσκω άλλη πάπια πρόχειρη, και θα σε προσκαλέσω εγώ. papi μήπως έχεις τάσεις αυτοκτονίας;  :D
Τίτλος: Re: Στήθος Πάπιας με Μέλι και Βαλσάμικο Ξύδι
Αποστολή από: snoopy στις Νοεμβρίου 02, 2007, 11:06:40 ΠΜ
Παράθεση από: "Enia"
Παράθεση από: "snoopy"epeidi den katexw kai polu kala tin mageiriki...na rwtisw to amoiro to koritsi....
kapouy xa8ika ti vazoume sto tigani...ti sto tapsi kai pou vazoume to neli me to ksidi.... can someone enlight me please;


Δεν χρειάζεσαι ταψί, αλλά μόνο ένα σκεύος κατά προτίμηση αυτά τα υπέροχα τηγάνια που μπορούν να μπουν ΚΑΙ στον φούρνο. Εναλλακτικά ίσως θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις κάποιο ταψί με λαβή (ώστε να μπορείς να το κουμαντάρεις πάνω στο μάτι, αλλά να είναι και πυρίμαχο για τον φούρνο)...

Πρώτα ψήνεις την πάπια από την πλευρά της πέτσας πάνω στο μάτι της κουζίνας και όταν καραμελώσει χύνεις από το τηγάνι το περιττό λίπος που θα σου έχει βγάλει (η πάπια έχει απίστευτη ποσότητα λίπους!). Γυρνάς την πάπια από την άλλη πλευρά και το βάζεις όπως είναι (με το ίδιο σκεύος) στον φούρνο μέχρι να γίνει. Φαντάζομαι ο λόγος που το βάζουμε στον φούρνο και δεν συνεχίζουμε στο τηγάνι είναι για να ψηθεί αργά και ομοιόμορφα. Στο επόμενο βήμα καταλαβαίνουμε γιατί δεν αλλάζουμε σκεύος: όταν το βγάλεις από τον φούρνο βάζεις στην άκρη, σε μια πιατέλα, την πάπια και όπως είναι ακόμα ζεστό το τηγάνι με τα υπολείμματα λίπους (εκεί είναι όλη η νοστιμιά!) το 'σβήνεις' με το ξύδι ('ξύνεις' τον πάτο να φύγουν όλες οι ουσίες και να ενωποιηθούν με το ξύδι), και προσθέτεις και το μέλι. Κάπως έτσι γίνεται και η gravy, η αγγλική σάλτσα για ψητό.  :wink: Σε μεγαλύτερη ποσότητα δεν θα μου έκανε εντύπωση να χρειαστεί λίγο αλεύρι ή κορν φλάουρ για το δέσιμο της σάλτσας...


Περιμένω πρόσκληση σε γεύμα!  :lol:



ΘΑ ΣΕ ΕΚΠΛΗΞΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΓΟΚ!!!! Ε; Ε; ΠΩΣ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙΣ; ΕΧΩ ΚΑ ΡΥΖΙΕΡΑ....ΘΑ ΚΑΝΟΝΙΣΩ ΛΟΙΠΟΝ ΓΕΥΜΑ ..ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΓΟΚ , ΡΥΖΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΥΖΙΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ.... ΟΚ;;;;
Τίτλος:
Αποστολή από: heinrich στις Νοεμβρίου 02, 2007, 11:32:37 ΠΜ
Οταν το πρωτοείδα, διάβασα «Στήθος Πάππας με Μέλι και Βαλσάμικο Ξύδι» και ψιλοανατρίχιασα γιατί είναι σε όλους μας γνωστό πως ο Πάππας εχει μουστάκι στο στήθος και στην πλάτη
Τίτλος:
Αποστολή από: Enia στις Νοεμβρίου 02, 2007, 12:58:24 ΜΜ
Χάιν... :24: :24: :24: .. αλλά και ΜΠΛΙΑΧ  :puker: όμως! :24:


σνουπάκι, μέσα με χίλια όποτε θες!  :thumright:
Τίτλος: Re: Στήθος Πάπιας με Μέλι και Βαλσάμικο Ξύδι
Αποστολή από: Athinoula στις Νοεμβρίου 02, 2007, 01:58:37 ΜΜ
Παράθεση από: "snoopy"
Παράθεση από: "Enia"
Παράθεση από: "snoopy"epeidi den katexw kai polu kala tin mageiriki...na rwtisw to amoiro to koritsi....
kapouy xa8ika ti vazoume sto tigani...ti sto tapsi kai pou vazoume to neli me to ksidi.... can someone enlight me please;


Δεν χρειάζεσαι ταψί, {..}

Περιμένω πρόσκληση σε γεύμα!  :lol:



ΘΑ ΣΕ ΕΚΠΛΗΞΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΓΟΚ!!!! Ε; Ε; ΠΩΣ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙΣ; ΕΧΩ ΚΑ ΡΥΖΙΕΡΑ....ΘΑ ΚΑΝΟΝΙΣΩ ΛΟΙΠΟΝ ΓΕΥΜΑ ..ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΓΟΚ , ΡΥΖΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΥΖΙΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ.... ΟΚ;;;;

snoopino ftiaxto esu kai steile kkai ena taper apo do kalo mou akougete!!!!!!! :wink:
Τίτλος:
Αποστολή από: snoopy στις Νοεμβρίου 02, 2007, 03:49:12 ΜΜ
snoop snoopy
ok  :D  :D  :D