Η ζωή αλλάζει τον άνθρωπο ή ο άνθρωπος τη ζωή του.
Θα ήθελα τη γνωμη σας σε αυτό το θέμα όσον αφορά τη σχέση δύο ανθρώπων που σκέφτονται ή αποφασίζουν να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους μαζί. Έχω παρατηρήσει οτι οι μισοί πιστεύουν το πρώτο και οι άλλοι μισοί το δεύτερο. Άκρη δεν έχω βγάλει ακόμα!
Κι ούτε θα βγάλεις... :lol: :lol:
Η ζωή του ανθρώπου είναι ένα τρίγωνο: Η μία του γωνία είναι η Θέληση, η άλλη είναι η Ανάγκη και η τρίτη είναι η Τύχη.
Όλα όσα συμβαίνουν στην ανθρώπινη ζωή οφείλονται σε μια απο αυτές τις τρεις γωνίες ή και στις τρεις μαζί, κάθε φορά στη μια περισσότερο και στην άλλη λιγότερο.
Την Ανάγκη τη βρίσκουμε. Η Τύχη μας βρίσκει. Μόνο η Θέληση εξαρτάται εξ ολοκλήρου απο ''εμάς''...
Οπότε, ποιό απο τα δύο φτιάχνει περισσότερο το άλλο; Ο άνθρωπος τη ζωή ή η ζωή τον άνθρωπο;
φοβαμαι πως η ζωη τον παει καροτσι
Και γιατί δηλαδής...
να μην κρατάει ο καθείς..
το τηλεχειρηστήριο
στα χέρια του?
απ' το καρότσι,ντε..
Παράθεση από: "Nikos28"Η ζωή του ανθρώπου είναι ένα τρίγωνο: Η μία του γωνία είναι η Θέληση, η άλλη είναι η Ανάγκη και η τρίτη είναι η Τύχη.
Όλα όσα συμβαίνουν στην ανθρώπινη ζωή οφείλονται σε μια απο αυτές τις τρεις γωνίες ή και στις τρεις μαζί, κάθε φορά στη μια περισσότερο και στην άλλη λιγότερο.
Την Ανάγκη τη βρίσκουμε. Η Τύχη μας βρίσκει. Μόνο η Θέληση εξαρτάται εξ ολοκλήρου απο ''εμάς''.
:shock: :shock: :shock: νικολα....μπραβοοοοοοοοο....πολυ καλο!!!! να κατι που δεν ηξερα.....
Ο ΒΡΑΧΟΣ ΚΑΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ
Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΚΙ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ
Η ΖΩΗ ΚΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ
Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΟΙΞΗ
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ Η ΓΗ
Η ΖΩΗ ΠΡΟΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΩΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΟΥ ΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ
Η ζωή αλλάζει τον άνθρωπο με τα χρόνια, γι αυτό ο άνθρωπος πρέπει να μπορεί να αλλάζει τη ζωή του.
Παράθεση από: "apol"φοβαμαι πως η ζωη τον παει καροτσι
Όποιος αφήνει τη ζωή να τον πηγαίνει καρότσι, είναι ένας δυστυχισμένος άνθρωπος.
θα συμφωνησω με Argiro τα χρονια που περνανε φερνουνε και εμπειριες μαζι τους.Οποτε εχει την ωριμοτητα και την λογικη καποιος να αλλαξει την ζωη του
δηλαδη βλεπετε γυρω μας ανθρωπους που εχουν παρει τη ζωη στα χερια τους και την οδηγουν......
και βεβαια υπαρχει και μια αλλη κατηγορια ανθρωπων αυτη που νομιζει οτι αλλαζει τη ζωη χωρις να την αλλαζει ,αυτη που προσπαθει να καλυψει αναγκες που δεν εχει αλλα νομιζει οτι εχει γιατι καποιοι μπορεσαν και τους τις περασαν ....και αυτοι τσιμπησαν............
Συμφωνω απολ......απολυτα
Δυστηχως δεν πιστευω οτι την ζωη μας την καθοριζουμε εμεις!!!
Μποροθμε να κανουμε καποιες επιλογες στο να παρακαμχουμε καποια εμποδια η αντι να παμε απο το ενα σημειο στο αλλο ευθεια να κανουμε μια ελυπτικη τροχια η και κυκλο!Αλλα πιστευω το πεπρωμενο φυγην αδυνατον!!!!!
Υπάρχουν περιπτώσεις που η ζωή αλλάζει τον άνθρωπό και περιπτώσεις που ο άνθρωπος αλλάζει την ζωή του.
Ego pistevo oti afta ta dyo einai allilendeta....To ena symplironei to allo.
H zoi kai oi ekplikseis tis polles fores se allazoun..Kapote pros to kalytero kai kapote oxi.
Gi allou ksekinas kai allou kataligeis!
Omos sto xeri mas einai afta pou i zoi allaxe sti zoi mas na ta allaxoume emeis kai pali me tin kalyteri dynati lysi gia na kanoume ti zoi mas pio eyxaristi kai pio kali
Ara oti i zoi allazei ston anthropo , etsi kai o anthropos mporei na to allaxei sti zoi tou
Μπα.... Ορμονικοί και αστρολογικοί λόγοι μας αλλάζουν!
Ολα εξηγούνται!
Ορμονικά, τρώμε ήττες περίπου στα 5-7 μας, στα 13-14, στα 17-20, στα 26 - 32 και μετά πάλι στα 45 - 55 (αναλογα τον άνθρωπο....)
Χαρακτηριστικό αυτών των ορμονικών αλλαγών ειναι οτι αλλάζει και η γεύση μας: Πχ οταν αλλάζουμε ποτό γιατί μας χαλάει αυτο που τόσα χρονια πίναμε, σημαίνει οτι κάτι ορμονικά άλλαξε μέσα μας.
Οι γυναίκες έχουν και το βάσανο την εγκυμοσύνης: Τις περισσότερες φορές, μια γυναίκα γίνεται ένας τελειως διαφορετικός άνθρωπος σε χαρακτήρα, ευαισθησίες, ανάγκες αλλά και γούστο, μετά απο μια γέννα. Αυτό πιστεύαμε ότι ισχύει γενικά και για όλες, για αυτό και το ονομάζουμε γενικά "μητρότητα". Ωστόσο οι ερευνες δείχνουν ότι φταίνε οι ορμονικές διαταραχές κατά την εγκυμοσύνη για τις αλλαγές στην συμπεριφορά (και το χαρακτήρα). Δύσκολα και χρονοβόρα επανέρχονται στις γυναίκες οι ορμόνες στην προ - εγκυμοσύνης κατάσταση, μετά την γέννα: Σε κάποιες -λίγες- δεν επανέρχοντε καθόλου, σε άλλες κάνει χρονια και πολύ σπάνια γινεται άμεσα.
Δεν ειναι τυχαίο που μερικές μετά απο 7 - 8 χρονια "ξαναγίνονται" όπως ήταν πρωτού την γέννα τους σε χαρακτήρα, ανάγκες κλπ, με τραγικά αποτελέσματα για τις συνήθειες της οικογένειας (συνήθως προς το χειρότερο, αλλα σπάνια συμβαίνει και το αντίθετο, η σχέση ξανανιώνει). Αυτο το φαινομενο ο λαός το εχει παρατηρίσει και ειναι αυτο που λέμε λαϊκά "7 χρονια φαγούρα" ή "στα 9 χρονια ειναι δύσκολα".
Αυτο συνέβαινε διότι στην ελληνική οικογένια το να παντρευτεί μια "μικρή" και να κάνει παιδί στο πρώτο χρονο, ήταν αυτονόητο. Για κάποιο λόγο, πολλές ελληνίδες φαίνεται να επανερχόντουσαν σε προ-εγκυμοσυνης ορμονική ισσοροπία, εκεί στον έβδομο χρονο. Ο συζηγος, που συνήθως δεν ειχε γνωρίσει καλά την γυναίκα του πρωτού την παντρευτεί (θυμόσαστε πως ήταν μέχρι πρόσφατα η χώρα μας σε αυτά τα θέματα), έτρωγε ήττες από αυτά που ειχε να αντιμετωπίσει...
Παλαιότερα, οταν συνέβαινε αυτό, έπεφταν τα σόγια και σώζανε τους γάμους: Οι μεγαλύτερες τα έχετε ζήσει: "τι κάνεις μωρή", "πουτάνα έγινες με παιδί στα γεράματα", "αν χωρίσεις τον άντρα σου ξέχνα οτι έχεις γονείς", "ποιος θα σε πάρει μωρή όπως έχεις γίνει", "πως θα ζήσεις" και άλλα γνωστά. Στα νεότερα χρονια, αυτά δεν ισχύουν, κυρίως γιατί οι γυναίκες πλέον εργάζονται, επομένως δεν κρέμονται από τα αρχίδια κανενός άντρα και χάρη και στην προτροπή του lifestyle, που τις θέλει χωρισμένες για να τους τα τρώει, δε το πολυσκεύτονται και χωρίζουν χωρίς ενδιασμους. Φυσικά, οι άντρες βρίσκουν ανατολικοευρωπαίες στο καπάκι και ομορφενουν την χώρα μας....
Εδώ να πώ ότι ενα δεύτερο παιδί στο καπάκι, εδραιώνει το νέο ορμονικό σύστημα στην γυναίκα, που σπάνια επανέρχεται στην προηγουμενη κατάσταση, εκτος και αν γέννησε τα παιδιά νεά (για αυτό βλέπεις κάτι 30αρες που ειχαν κάνει 2 και 3 παιδιά στα 18 - 21 τους, να τα παρατάνε όλα για να "ζήσουνε": Επανήρθε το ορμονικό τους και μαζί ο πραγματικός τους χαρακτήρας, με συσορευμένη ενέργεια πολλών ετών: Που να τις κάνει καλά ο δυσμοιρος ο άντρας τους, που αλλιώς την είχε μάθει.
Πάμε τωρα στο "Αστρολογικά"
Κάθε 32 - 33 χρόνια, κάνουν απόλυτο κύκλο τα άστρα απο την στιγμή της γέννησής μας. Αυτό σημαίνει ότικάπου εκει γυρω, μας βγαίνει να κάνουμε νέες αρχές ή να επεκτείνουμε αυτά που έχουμε ξεκινήσει πραγματικά. Συνδεεται μάλιστα και με το ωροσκόπο, που λέγεται οτι βγαίνει στην επιφάνεια μετά τα 30 μας (θα γινω δηλαδή Καρκινος; Ωχχχχχ)
Οσο για την ζωή την ίδια, πιστεύω σε εκπαιδεύει κοινωνικά, και μαθαινεις μηχανισμούς αντίδρασης. Δεν πιστεύω οτι σε αλλάζει, για αυτο και κάνουμε πολλες φορές τα ίδια λάθη. Τους μηχανισμούς συνήθως τους καλλιεργούμε κάθε φορά που αλλάζει κάτι κοινωνικό στην ζωή μας: Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, Πανεπιστήμιο/Σχολή, Στρατος (για τους άντρες), πρώτη δουλεια, δεύτερη δουλεια, τρίτη δουλεια.... Πρώτη παρέα, δεύτερη παρέα, τρίτη.... σχέση, μπακουρίαση...
Πάντα είσαι ο ίδιος / ίδια, αλλα σε άλλα δεδομένα. Απλά με τα χρόνια ξέρεις να χειρίζεσε καλύτερα καταστάσεις, λόγω κοινωνικής παιδείας. Αν η ζωή μας άλλαζε, γιατί ξαναζούμε τα ίδια σενάρια; Διοτι εμεις προκαλούμε τα ιδια σκηνικά! Εμεις με την προσωπικότητά μας και τον χαρακτήρα μας, έλκουμε αντίστοιχα πρόσωπα, κινουμαστε σε αντίστοιχους χώρους, επιθυμουμε συγκεκριμένα πράγματα (ασχετα αν το κάνουμε συνηδητά ή όχι). Επομένως ειμαστε οι ίδιοι, απλά με την εμπειρία μας προσπαθούμε να χειριστούμε καλύτερα την εναλλακτική που μας παρουσιάζεται. Μεχρι να έρθει η ορμονική αλλαγή ή τα άστρα να τα αλλάξουν όλα δηλαδή....
Πάμε τωρα στο "Αστρολογικά"
Κάθε 32 - 33 χρόνια, κάνουν απόλυτο κύκλο τα άστρα απο την στιγμή της γέννησής μας. Αυτό σημαίνει ότικάπου εκει γυρω, μας βγαίνει να κάνουμε νέες αρχές ή να επεκτείνουμε αυτά που έχουμε ξεκινήσει πραγματικά. Συνδεεται μάλιστα και με το ωροσκόπο, που λέγεται οτι βγαίνει στην επιφάνεια μετά τα 30 μας (θα γινω δηλαδή Καρκινος; Ωχχχχχ)
Από Κριός που βλεπω ότι είσαι Λαμπροκράτη 1000 φορές Καρκίνος!
Δεν νομίζω ότι αλλάζουν οι άνθρωποι μετά τα 26-28 απλά προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες της ζωής τους.
Όταν παντρευτείς και κάνεις έστω ένα παιδάκι η ζωή σου αλλάζει ριζικά, είτε είσαι άντρας είτε γυναίκα. Στο θέμα αυτό αναφορικά με τις γυναίκες με καλύπτει η ανάλυση του Λαμπροκράτη. Αναφορικά με τους άντρες όταν γίνονται πατέρες συνειδήτα (γιατί το επιθυμούν), γίνονται περισσότερο υπεύθυνοι, ωριμάζουν και ανακαλύπτουν άλλες πτυχες τις ζωής. Αλλά και αυτοί που χωρίς πραγματικά να το θέλουν μπένουν στο trip της πατρότητας και αυτοι αλλάζουν.
Αλλά ακόμα και αν δεν παντρευτείς οι συνθήκες ζωής, οι ευθύνες, η επαγγελματίκη σου ζωή σου χαράζει δρόμους δύσκολους που καλήσε να ανταπεξέλθεις. Οι νέες εμπειρίες καλές ή κακές σου δίνουν γνώσεις, πληροφορίες. Η γνώση σε μεταμορφώνει, σε μεταλλάσει.
Άρα ζούμε για να εξελισόμαστε, δεν είναι αλλαγή είναι εξέλιξη!
Ξεκινάς με άλλα στο μυαλό σου και καταλήγεις αλλίως.
Και μην πεταχτεί καμία κουφάλα και πει...
Οπως στρώσεις θα κοιμηθείς....γιατί τελικά είναι μεγάλο ψέμα.
Ναι παίζει μεγάλο ρόλο πώς θα στρώσεις...αλλά έχει σημασεία και το "στρώμα"...
Παράθεση από: "gbyzf1000"Και μην πεταχτεί καμία κουφάλα και πει...
Οπως στρώσεις θα κοιμηθείς....γιατί τελικά είναι μεγάλο ψέμα.
Ναι παίζει μεγάλο ρόλο πώς θα στρώσεις...αλλά έχει σημασεία και το "στρώμα"...
Πετάχτηκα απο τη "κουφάλα " ενός δέντρου...
για να συμφωνήσω με το "ψέμα"
γιατί εκείνα τα στρώματα....ποιός ξέρει τι έχουν μέσα.. :P
και τώρα....
Αλοίμονο αν ο άνθρωπος δεν αλλάζει!!!
ασχολείται όμως με τον εαυτό του??
επιτρέπει να αυτογνωσθεί? και να δει τι μπορεί να αλλάξει??
Τότε γιατί η φράση..."ετσι ειμαι εγώ"?
Ολα ειναι "δυνάμει" ...
αλλά ποιός ασχολείται...
Μια αιώνια παλινδρόμηση...οπως στο μύθο του Σισύφου
:roll:
Οταν εισαι καψούρα, εθελοτυφλείς στις λεπτομέριες του "στρώματος".
Για τις αποτυχίες των σχέσεων, φταίει και το συνήθως, επενδύεις σε ανθρώπους που δεν ξέρεις ή που δεν έχεις ζήσει για να δεις αν ταιριάζεις τελικά μαζί τους!
Εγώ δεν έχω συναντήσει πολλούς να δοκιμάζουν την σχέση τους πρωτού την επισημοποιήσουν: Οι περισσοτεροι, επειδή τα βρίσκουν με μια γυναίκα στο κρεβάτι και στην διασκέδαση, προχωράνε μαζί της χωρίς να δοκιμάσουν πράγματα όπως πχ η συγκατήτηση και η διαχείριση των οικονομικών τους. Κάνουν και στο καπάκι ένα παιδι για να εδραιώσουν το γάμο (ανασφάλειες από τους άντρες, πράξη τεμπελοπουτανιάς απο πολλές γυναίκες), ε, που να βγει σωστο αποτέλεσμα έτσι!
Εδώ φταιει λίγο και η ελληνική κοινωνία: Μπλέκεις με μια, αρχίζουν οι άνωθες πιέσεις και δεν αφήνουν χρονο στο ζευγάρι να δοκιμάσει αν ταιριάζει...
Εχω μια απορία!
Όλοι εδώ θεωρείτε πως αυτή η αλλάγη που συζητάμε προσδιορίζεται πάντα με άξονα τον γάμο?
Έχω δει ανθρώπους να μεταλλάσονται σε άλλες προσωπικότητες χωρίς να έχουν προβεί σε γάμου κοινωνία! Εσείς δεν έχετε τέτοια παραδείγματα στη ζωή σας?????
Εγώ έχω να πω το εξής: δεν πιστεύω στην μοίρα. Η μοίρα λειτουργεί σε μια και μόνο στιγμή της ζωής μας. Στην γέννησή μας. Εκεί μας δίνει κάποιες αρχικές επιλογές. Από εκεί και πέρα εμείς φτιάχνουμε την ζωή μας. Οι επιλογές που κάνουμε μας οδηγούν σε διαφορετικά αποτελέσματα, οπότε σε νέες επιλογές. Και όπως έχει ειπωθεί: «Η μοίρα είναι για τους αδύνατους. Οι δυνατοί φτιάχνουν την μοίρα τους μόνοι τους».
εχω κανει αυτη την κουβεντα απειρες φορες!!!!
σε βαθμο που με εχει κουρασει να ακουω παραδειγματα για ανθρωπους
"που αρπαξαν την ζωη"
κ δημιουργησαν παπαδες...
@@ θα ειχαν δημιουργησει αν δεν ηταν γραφτο τους να τους πανε ολα δεξια!!!
η ζωη ειναι ρουλετα,ειναι τραπουλα,ειναι τζογος..
τραβας απο 18 κ πας για ενα 3 να κανεις το 21 σου..
σε πολυ λιγους καθεται κ στους πολλους τραβαει μια μπατσα
κ τους στελνει 3-4 βηματα πισω..
θελεται να με πειτε μοιρολατρη,πειτε με..
θελετε να με πειτε ρεαλιστη?μη το κανετε
γιατι θα σας αποκαλεσουν κ εσας μοιρολατρη..
Πιστεύω πως και τα δύο συνυπάρχουν.
Η ζωή μας φτιάχνει κι εμείς αυτή με το πως ζούμε.
Όσο για την μοίρα.. ίσως εμείς να την προκαλούμε.
]
ειμαι πολύ επίμονος άνθρωπος για να με αλλάξει μια που λέγεται Ζωή!...
.......δυστυχως οπως μας τα σερβιρουν τρωμε και οχι οπως θα θελαμε να ειναι σερβιρισμενα...........
Ηκότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα? Ότι απάντηση παίρνει αυτό το ερώτημα,μια ίδια απάντηση δέχεται και το θέμα!
Αμφίστροφη η αντιστοιχία...
[quote user="tziger" post="330774"]Ηκότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα? Ότι απάντηση παίρνει αυτό το ερώτημα,μια ίδια απάντηση δέχεται και το θέμα![/quote]
;-)
<Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα? Ότι απάντηση παίρνει αυτό το ερώτημα,μια ίδια απάντηση δέχεται και το θέμα!>
[size=12]Τι απάντηση παίρνει
αυτό το ερώτημα;[/size]
[quote user="κώστας" post="330938"]
Ο Νάρκισσος καθρεφτιζόταν στο ποτάμι ή το ποτάμι στο Νάρκισσο?[/b] :roll: :razz:
Ωραία ερώτηση!!Μάλλον ισχύουν και τα δύο δεν ξέρω... :oops:
Λοιπόν εγώ λέω τα χρήματα χαλάνε τον άνθρωπο. Όχι η ζωή.
Επίσης ο άνθρωπος αλλάζει τη ζωή του.
Νομίζω πως ο άνθρωπος, κατ' ουσία, δεν αλλάζει! Κι αναφέρομαι στις ρίζες του χαρακτήρα του βέβαια.
Μετασχηματίζεται ανάλογα με τις εμπειρίες του - τον τρόπο που θα τις βιώσει - διευρύνονται οι ορίζοντές του, κι έχει μεγάλη σημασία αν η γνώση και τα στοιχεία που προσλαμβάνει - στην πορεία της ζωής του - είναι γόνιμα. Επίσης σημαντικό ρόλο παίζουν οι επιλογές και η συναναστροφή του με τους άλλους.
Το σχέδιο της ζωής μας, ναι, αυτό μπορεί να αλλάξει μετά από μια σοβαρή αναθεώρηση, οπότε αλλάζει και η οπτική γωνία. ;-)
Βέβαια, το θέμα μας εδώ είναι περισσότερο οι ανθρώπινες σχέσεις και κατά πόσον αλλάζουμε σε βάθος χρόνου μέσα σ' αυτές.