Νομιζω πως οι απανταχου μαγειρες αντιμετωπιζουμε προβληματα στην κουζινα.Ολοι μας ξερουμε καποια μυστικα για να τα λυσυμε η θα θελαμε να μαθουμε καποια
Αν μοιραστουμε τα προβληματα μας και τα μυστικα τους νομιζω πως θα βοηθηθουμε
Εγω αντιμετωπιζω το εξης προβλημα καινομιζω δεν το αντιμετωπιζω μονο εγω
Μου σβολιαζει η μπεσαμελ ατιμη σαλτσαααααααααααααα
Και στα γεμιστα το ρυζι μου βγαινει η λασπωμενο η ξερο
- Ένα από τα μυστικά που ξέρω όσον αφορά την κουζίνα είναι για την κόκκινη σάλτσα που φτιάχνουμε συχνά για μακαρόνια αλλά και για άλλα φαγητά... Όταν το φαγιτό μας λοιπόν έχει σάλτσα (από τομάτες είτε τοματάκια έτοιμα) καλό είναι να προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.. για να μην μας ξυνίζει αργότερα στην γεύση... Αυτό ισχύει και για τα γεμιστά.... πριν ρίξουμε το μίγμα με το ρύζι μέσα στις τομάτες... καλό θα είναι να βάζουμε ελάχιστη δόση ζάχαρης στο κάθε τεμάχιο ...
- Ένα άλλο μυστικό είναι όταν βράζουμε κουνουπίδι και μυρίζει ... καλό θα είναι κατά το βράσιμό του.. να έχουμε προσθέσει στην κατσαρόλα λίγο σέλινο... τραβάει την μυρωδιά...
- Επίσης όταν τηγανίζουμε πατάτες και μετά π.χ. στο ίδιο λάδι τηγανίσουμε πιπεριές.. (το συνηθίζουμε στις διακοπές λόγο βαρεμάρας ]
τζες στην μπεσαμελ θα πρεπει να βαζεις το βουτυρο-γαλα-αλευρι ολα μαζι και κρυα.....και η φωτια παρα πολυ σιγανη.....θελει υπομονη η μπεσαμελ.....
:arrow: εαν χρειαζεται και αλλο γαλο θα το ριχνεις και αυτο κρυο.....
:arrow: τα γεμιστα......χμχμχμχμχμχ ουτε και εγω τα πετυχαινω.... :roll:
Επίσης αν θες εκτός από αλεύρι μπορείς να προστέσεις και σιμιγδάλι.... γίνεται εξαιρετικό ]
Αχ νοικοκυρες μου σας ευχαριστω
Ενα μυστικουλι που ξερω εγω που εκ πρωτης οψεως φαινεται ασημαντο εκ γευσεως ομως ειναι πολυτιμο ειναι για τον κιμα στο παστιτσιο
:arrow: αφου ο κιμας ειναι ετοιμος και εχουμε σβησει το ματι χτυπαμε ενα αυγο και το προσθετουμε...η γευση που θα εχει μετα το παστιτσιο σας θα ειναι απιστευτη :lol:
Επισης αν θελετε τα μοαχαρικα στα φαγητα σας αλλα δεν θελετε να ειναι βαρια τοτε
τσιγαριστε τα μαζι με το κρεμμυδακι σας :arrow:
Na paragelnw pizza me piperia i xwris?
Παράθεση από: "purple"Na paragelnw pizza me piperia i xwris?
Καλυτερα με κοκκινη πιπερια
jez an eisai olympiakos den prokeitai na parageilw kokkini piperia,bebaia kai i prasini thymizei bazelo.GMT den exei pouthena aspromayri?
Αγαπητε μωβ φιλε ειμαι θρυλος αλλα αμαθες υπαρχει κιτρινη πιπερια μετα χρωματα της ομαδας σας δεν φτιαχνουν ακομα
Μωβούλι βάλε μανιτάρια βρε... άσε την πιπεριά... ]
manitaria se ti xrvma?
Θα στα βάψω εγώ ασπρόμαυρα ]
Το ψήσιμο απαιτεί μαεστρία και γνώση. Ετοιμάστε το αμνοερίφιο, βάλτε του μπόλικο αλάτι και ρίγανη στην κοιλιά και μετά ράψτε το. Αλατοπιπεροριγανώστε και εξωτερικά. Περάστε τη σούβλα και δέστε τα μπροστινά πόδια και τα πίσω μεταξύ τους και πάνω στη σούβλα, ενώ με γαλβανιζέ σύρμα ή χοντρό σπάγκο, σταθεροποιήστε το στη σούβλα περνώντας θηλιές στη ραχοκοκκαλιά και δένοντάς στα καπούλια, στην πλάτη και στο σβέρκο.
Αν η φωτιά σας είναι δυνατή βάλτε το αρνί σας ψηλά και γυρίστε το γρήγορα. Χαμηλώστε σιγά–σιγά το αρνί καθώς πέφτει η δύναμη της φωτιάς ενώ γυρίστε πιο αργά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ετοιμάστε μίγμα λαδορίγανης με το οποίο θα πασαλείβετε, κάθε τόσο, το αρνί για να μην ξεραθεί.
Το αρνί είναι έτοιμο όταν έχει ροδίσει κι αρχίζει να «σκάει» το δέρμα και το κρέας σε διάφορα σημεία –κυρίως στις αρθρώσεις.
]
Το αγαπημένο μου θέμα ¨μαγειρική¨ άσχετη εκ γεννετής :lol:
Παράθεση από: "LoVeDePy"Θα στα βάψω εγώ ασπρόμαυρα ]
THANX!!!
:?: Εγω μονο μους σοκολατα μπορω να κανω
πραγματική ή αυτή από το φακελάκι?
:twisted: