a33.gr

Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Ορεκτικά - Σαλάτες => Μήνυμα ξεκίνησε από: ChEf στις Μαΐου 12, 2006, 12:00:29 ΠΜ

Τίτλος: ΣΑΛΤΣΕΣ
Αποστολή από: ChEf στις Μαΐου 12, 2006, 12:00:29 ΠΜ
Αγαπητοι φίλοι οι σάλτσες νοστιμεύουν τα φαγητα μας και μπορουν ν αλλαξουν ενα οποιοδηποτε φαγητο.Κλασσικες εξωτικες πικαντικες ή δικης μας εμπνευσης...ολες οι σαλτσες βρισκονται εδω
Τίτλος:
Αποστολή από: Ntama στις Μαΐου 12, 2006, 12:02:28 ΠΜ
ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΣΤΟ



-1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο, φρέσκο μαϊντανό
-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-2/3 φλιτζανιού κουκουναρόσπορους κοπανισμένους
-2 κουτ. της σούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού
-2/3 φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
-1 πρέζα άσπρο πιπέρι
-3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο





Ετοιμάζουμε τη σάλτσα πέστο ρίχνοντας όλα τα υλικά της στο μπλέντερ και τα δουλεύουμε για 2 λεπτά. Η σάλτσα είναι έτοιμη. Τη διατηρούμε κατά μέρος στο ψυγείο, μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
Τίτλος:
Αποστολή από: Ntama στις Μαΐου 12, 2006, 12:02:53 ΠΜ
ΣΑΛΤΣΑ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ



1/3 φλιτζανιού σπορέλαιο
1/4 φλιτζανιού ξίδι από κόκκινο κρασί
2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα άσπρο πιπέρι



Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ, αναμιγνύοντας καλά όλα τα υλικά σε ένα σέικερ ή μπώλ. Το κλείνουμε καλά και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα. Αν αναμίξουμε τα υλικά σε μπώλ, φροντίζουμε για πολύ καλο ανακάτεμα.Τοποθετούμε τη βινεγκρέτ στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
Τίτλος:
Αποστολή από: Jezebell στις Σεπτεμβρίου 21, 2006, 06:55:19 ΜΜ
Μαρινατα με βοτανα

ΥΛΙΚΑ
# 3/4 της κούπας Ελαιόλαδο.
# 1/4 της κούπας λευκό Ξύδι ή χυμό Λεμονιού.
# 2 σκελίδες Σκόρδο λυωμένες.
# 1 κ. κ. Μουστάρδα.
# 1/2 κ. κ. Βασιλικό.
# 1/2 κ. κ. Ρίγανη.
# 1/2 κ. κ. Ματζουράνα.
# 1/2 κ. κ. Δενδρολίβανο.
# 1/4 κ. κ. μαύρο Πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
# Ανακατέψτε τα υλικά και χρησιμοποιείστε την μαρινάτα.
Τίτλος:
Αποστολή από: Jezebell στις Σεπτεμβρίου 21, 2006, 06:56:37 ΜΜ
Μαρινατα μπυρας

ΥΛΙΚΑ
# 2 κουτιά μπίρα
# 2 κ. κ. Αλάτι.
# 1/2 κούπα Ελαιόλαδο.
# 1 κ. κ. πιπέρι Καγιέν.
# 1 κ. σ. Ξύδι.
# 1 κ. σ. χυμό Λεμονιού.
# 1 σκελίδα Σκόρδο λυωμένο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
# Ανακατέψτε τα υλικά και χρησιμοποιείστε την μαρινάτα.
# Χρησιμοποιήστε το μίγμα για να αλείφετε τα τρόφιμα στην διάρκεια του ψησίματος.
Τίτλος:
Αποστολή από: Jezebell στις Σεπτεμβρίου 21, 2006, 06:57:07 ΜΜ
ΜΑΡΙΝΑΤΑ BLOODY MARY

ΥΛΙΚΑ
# 3/4 της κούπας χυμό Τομάτας.
# 1/4 της κούπας Βότκα.
# 1 κ. κ. χυμό Λεμονιού.
# 1/2 κ. κ. σάλτσα Σόγιας.
# 2 σταγόνες Tabasco.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
# Ανακατέψτε τα υλικά και χρησιμοποιείστε την μαρινάτα.
Τίτλος:
Αποστολή από: Jezebell στις Σεπτεμβρίου 21, 2006, 06:57:46 ΜΜ
ΣΑΛΤΣΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
ΥΛΙΚΑ
# 2 φλ. φύλλα φρέσκου βασιλικού
# 2 σκελίδες σκόρδο
# 2 κ. κ. κουκουνάρι
# 5-6 κ. σ. Λάδι
# 120 γρ. τριμμένη παρμεζάνα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
# Ψιλοκόβουμε τον βασιλικό και το σκόρδο και τα βάζουμε μαζί με τα κουκουνάρια στο μπλέντερ να γίνουν ένας ομοιόμορφος πολτός.
# Προσθέτουμε λίγο λίγο το λάδι και την παρμεζάνα μέχρι να τελειώσουν.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
# Χρησιμοποιήστε την σε ζυμαρικά ή σαλάτες.
# Μπορείτε να διατηρήσετε την σάλτσα κλειστή στο ψυγείο για πολλές μέρες.
Τίτλος:
Αποστολή από: papi στις Μαΐου 22, 2007, 08:46:36 ΜΜ
Αυγολέμονο


-Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το ζωμό να βράσει

-Διαλύετε το κορν φλάουερ στο γάλα

-Χτυπάτε τους κρόκους

-Στίβετε τα λεμόνια και τα προσθέτετε στους κρόκους

-Αποσύρετε το ζωμό από τη φωτιά

-Προσθέτετε το γάλα με το κορν φλάουερ στο ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς να μην σβολιάσει

-Προσθέτετε και τα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα

-Το ξαναβάζετε σε ελάχιστη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι η σάλτσα να δέσει
Τίτλος:
Αποστολή από: papi στις Μαΐου 22, 2007, 08:48:07 ΜΜ
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ


-Βάζετε σε ένα μπωλ τη μουστάρδα, το αλάτι και τους κρόκους.

-Ανακατεύετε με σύρμα, προσθέτοντας μερικές σταγόνες ξύδι, ώστε το μείγμα να γίνει σαν αλοιφή.

-Ανακατεύοντας συνέχεια ρίχνετε λάδι πολύ σιγά μέχρι να τελειώσει.

-Ενδιάμεσα ρίχνετε σταγόνες ξύδι.

-Προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και η μαγιονέζα είναι έτοιμη.
Τίτλος:
Αποστολή από: papi στις Μαΐου 22, 2007, 08:49:34 ΜΜ
Μαρέγκα


-Σε ένα μπώλ στεγνό βάζετε τα ασπράδια με το λεμόνι

-Χτυπάτε με το μίξερ ή με σύρμα μέχρι να γίνει μία σφικτή παχύρευστη κρέμα
Τίτλος:
Αποστολή από: papi στις Μαΐου 22, 2007, 08:52:37 ΜΜ
ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑ


-Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να ροδίσει .

-Τα ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.

-Προσθέτουμε την ντομάτα, λίγη ζάχαρη, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ανάλογο νερό.

-Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι ν απορροφηθεί το νερό.
Τίτλος:
Αποστολή από: papi στις Μαΐου 22, 2007, 08:54:01 ΜΜ
Σάλτσα Ψητού


-Παίρνετε από το ταψί το λίπος και το βάζετε σε ένα κατσαρολάκι

-Ρίχνετε στο ταψί το νερό και το ξύνετε να πάρετε όλα τα συστατικά

-Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το νερό να ζεσταθεί

-Ζεσταίνετε το βούτυρο και διαλύετε το αλεύρι

-Ανακατεύετε μέχρι να γίνει καφέ σκούρο

-Προσθέτετε σιγά σιγά το ζεστό νερό

-Αλατοπιπερώνετε

-Ανακατεύετε μέχρι να πήξει και σερβίρετε
Τίτλος:
Αποστολή από: Evitaki στις Οκτωβρίου 24, 2007, 10:16:14 ΠΜ
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

ΥΛΙΚΑ
2 κροκοι αβγων
1 κουταλι της σουπας νερο λιγο αλατισμενο
λιγο αλατοπιπερο
1 κουταλακι του γλυκου ξυδι λευκο
1/2 κουταλακι του γλυκου μουσταρδα
1 φλιτζανι καλαμποκελαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βαζετε στο μπλεντερ τους κροκους με το νερο,το ξυδι,το αλατοπιπερο,κ τη μουσταρδα κ χτυπατε πολυ καλα
Προσθετετε το λαδι σε μικρες ποσοτητες στην αρχη σχεδον σταγονα σταγονα μεχρι να αρχησει να στερεοποιειται το μιγμα κ σε μεγαλυτερες στην συνεχεια μεχρι να το χρησιμοποιησετε ολο κ να πηξει καλα η μαγιονεζα
Τίτλος:
Αποστολή από: Evitaki στις Οκτωβρίου 24, 2007, 10:20:30 ΠΜ
ΣΑΛΤΣΑ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗ ΓΙΑ ΨΑΡΙ

ΥΛΙΚΑ
300 γρ μαγιονεζα
100γρ καροτο βρασμενο κ πολυ ψιλοκομμενο
50γρ καπαρη ψιλοκομμενη
1 κουταλια της σουπας ξερο εστραγκον


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
αναμιγνυετε ολα τα υλικα σε ενα μπολ κ αφηνετε το μιγμα στο ψυγειο να παγωσει
σερβιρετε το ψαρι στο τραπεζι κ ξεχωριστα σε ενα ή περισσοτερα μπολ σερβιρετε κ τη συνοδευτικη σαλτσα